Ministar upozorava klubove, zbog jednog zaraženog igrača svi moraju u karantenu

Ponedjeljak, 11. svibnja 2020. 22:21 Napisao/la  SC
Vincenzo Spadafora
Vincenzo Spadafora

Talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora nije omiljena osoba među ljubiteljima nogometa koji se u Italiji broje u milijunima.

Spadafora zadnjih tjedan stalno upozorava da nastavak natjecanja u Serie A predstavlja veliki rizik tijekom pandemije koronavirusa bez obzira što bi se igralo bez gledatelja.

Ministar je upozorio na anomaliju talijanskog protokola zaštite.

Kada se dozvole grupni treninzi, ako se u klubu otkrije samo jedan igrač pozitivan na koronavirus, u karantenu 14 dana mora otići cijela momčad!

Isto pravilo vrijedilo bi tijekom natjecanja, što znači da bi jedan zaraženi igrač iz natjecanja na dva tjedna izbacio cijelu momčad čime bi prvenstvo postalo neregularno.

Spadafora također traži da troškove obveznih testiranja podmiruju klubovi, jedan test stoji oko 100 eura, te da odgovornost za pozitivne testove snose medicinske službe u klubovima.

Na pitanje kada će se sezona nastaviti, Spadafora kaže:

- Treninzi će početi 18. svibnja, trebamo još najmanje dva tjedna pratiti krivulju zaraze i tek onda donijeti odluku, kaže Spadafora.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.