Talijanski ministar sporta kaže da Italija razmišlja isto kao Francuska

Srijeda, 29. travnja 2020. 13:28 Napisao/la  SC

 Da sam na mjestu predsjednika klubova, više bih razmišljao o tome kako započeti sljedeću sezonu, kaže  Vincenzo Spadafora

Talijanski ministar sporta kaže da Italija razmišlja isto kao Francuska

Talijanska vlada odgodila je odluku o početku nastavka sezone za najmanje 15 dana, sve je manje izgleda da će se Serie A igrati.

Talijanski klubovi očekivali su da će dobiti dozvole početi trenirati od 4. svibnja, Vlada je odluku odgodila do 18. svibnja.

Kada bi klubovi počeli trenirati 18. svibnja, što je vrlo neizvjesno, momčadima treba barem pet, šest tjedana da bi se pripremile čime nastavak sezone ulazi u mjesec srpanj.

Drugi problem je prijedlog protkola zaštite igrača u eventualnom nastavku sezone.

Uz obvezna testiranja barem 250 aktera uoči svake utakmice, u slučaju da u nastavku sezone igrač ili neka osoba koja radi uz prvu momčad bude pozitivna na koronavirus, u dvotjednu karantenu moraju sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim.

To znači da treneri mogu ostati bez cijelih momčadi na dva tjedna usred ubrzanog ritma utakmica čemu se klubovi protive.

Ministar sporta Vincenzo Spadafora ponovo je izazvao negativne reakcije klubova koji inzistiraju da se sezona nastavi pod svaku cijenu:

- U toku su pregovori između zdravstvenog odbora i saveza koji je predložio medicinski protokol koji se ne smatra dostatnim. Ni eventualni početak treninga ne znači da će se sezona nastaviti, sve je izglednije da se sezona u Seriji A neće nastaviti. Igrače žele početi trenirati što je razumljivo, ali da sam na mjestu predsjednika klubova, više bih razmišljao o tome kako započeti sljedeću sezonu. Francuska neće biti zadnja koja je prekinula sezonu, mislim da bi takva odluka mogla navesti Italiju na isti pristup. Protokoli zaštite igrača nisu dovoljni, sve se više bavim idejom da bi sljedećih dana moglo biti iznenađenja, mislim da bi me predsjednici klubova uskoro mogli zamoliti da prekinem sezonu kako bi se mogli spremiti za iduću sezonu, kazao je Spadafora.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.