×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

"Petarda" Juventusa u Firenci, Milan uvjerljiv u Parmi, razmak ostao isti

Subota, 17. ožujka 2012. 20:18 Napisao/la 

Milan je pogocima Ibrahimovića i Emanuelsona slavio u Parmi sa 2:0, dok je Juventus svladao Firorentinu u gostima sa 5:0

Milan, nakon kratkotrajnog "predaha" protiv Arseanala, nastavlja marširati kroz Serie A. U susretu 28. kola "rossoneri" su u Parmi slavili s 2:0, pogocima Ibrahimovića i Emanuelsona.

Iako Milan nije bio toliko uvjerljiv kao što se, možda, očekivalo, kvaliteta momčadi Massimilana Allegrija jamči uspjehe. Milan je poveo u 17. minuti, nakon što je Zaccardo igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Ibrahimović jedanaesterac pretvorio u vodstvo Milana 1:0. Drugi pogodak je malo remek djelo Nizozemca Emanuelsona, koji je protutnjao sam kroz obranu Parme, zaljuljao Mirantea i zabio za 2:0 gostiju.

Parma je pokušavala na sve načine, dva puta su pogodili gredu, nešto je "pokupio" i odlični Abbiati, tako da pogotka domaćini nisu vidjeli. Svakako treba istaknuti da se nakon sedam mjeseci pauze (problemi s očima) na travnjaku pojavio legendarni Gennaro Gattuso, kojega su navijači "rossonera" na stadionu Ennio Tardini dočekali ovacijama.

Konačno je na pravi način Milanu odgovorio i jedini konkurent za naslov prvaka u Italiji, Juventus. Nakon četiri uzastopna remija, "Stara dama" je "žestoko poderala" Fiorentinu u Firenci, dvoboj je završio - 5:0 za Juve!

Torinezi su poveli u 15. minuti, kada je Vučinić s vrha kaznenog prostora poslao loptu iza skamenjenog Boruca. Sve se, zapravo, prelomilo kada je u 21. minuti "Violama" isključen Cerci. Dojam je kako je odluka pomoćnika, koji je sugerirao glavnom sucu "frku", ipak malo prestroga. Jer, Caceres je prvo malo laktom "očešao" Cercija, dok je glavni arbitar bio okrenut leđima, a potom mu je Cerci uzvratio udarcem po nogama. Sudac je procijenio kako samo domaći igrač mora u svlačionicu.

Nakon tog detalja "teren se nagnuo", Juventus je kako i kada je htio stizao pred gol domaćina. Fiorentina je na kraju primila pet, mogla je još pokoji, ali i ovako je Juventusu, definitivno, samopouzdanje konačno vraćeno u normalu. Juventus nakon ove pobjede i dalje zaostaje četiri boda za Milanom.

SERIE A, 28. kolo: Parma - Milan 0:2 (0:1 Ibrahimović 17' (11m), 0:2 Emanuelson 55'), Fiorentina - Juventus 0:5 (0:1 Vučinić 15', 0:2 Vidal 28', 0:3 Marchisio 55', 0:4 Pirlo 67', 0:5 Padoin 72')

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.