Mercato: Milan želi Teveza ili Džeku, Juventus neuspješno "lovi" Van Persia

Nedjelja, 15. srpnja 2012. 16:25 Napisao/la  L. V.

Juventus "lovi" Nizozemca Van Persija, ali je najveći posao zasad napravio dovođenjem Lucija iz  Intera. "Rossoneri" ubrzano traže zamjene za Silvu i Ibrahimovića, Handanovič pojačao Inter

Talijanski igrački Mercato u punom je zamahu. Najveća priča je bomba iz Milana, koji je za 65 milijuna eura PSG-u prodao dvije najveće zvijezde Thiaga Silvu i Zlatana Ibrahimovića. Brazilski stoper već je stavio potpis na petogodišnji ugovor prema kojem će zarađivati 7,5 milijuna eura po sezoni. Čeka se samo onaj Zlatana Ibrahimovića. Navijači "rossonera" su razočarani, gazda Silvio Berlusconi poručuje:

- Uštedjet ćemo 150 milijuna eura u dvije godine!

Vodstvo talijanskog viceprvaka odmah je krenulo u nalaženje zamjena za dvojicu stožernih igrača. Kao zamjena za Silvu spominje se 20-godišnji Grk Kyriakos Papadopoulos (Schalke) i Rolando (26), stoper portugalske reprezentacije i Porta koji za njega traži 15 milijuna eura. Kao pojačanja u napadu umjesto Ibrahimovića spominju se Carlos Tevez i Edin Džeko, igrači Manchester Cityja, kao i brazilski igrač Internacionala Leandro Damiao. Allegrijev favorit navodno je Džeko. Novi igrači na San Siru su Montolivo (Fiorentina), Traore (Nancy), Constant (Genoa) i Acerbi (Chievo).

Prvak Juventus "lovi" Nizozemca Van Persija iz Arsenala, ali je najveći posao zasad napravio dovođenjem 34-brazilskog stopera Lucija iz redova velikog rivala Intera. Lucio je u Torinu stigao kao slobodan igrač. "Nerazzurre" je napustio i urugvajski napadač Diego Forlan, koji je iz talijanskog otišao u brazilski Internacional. Na izlaznim su vratima i Maicon, žele ga Real i Chelsea, te Sneijder i Pazzini. Dovedeni su pak odlični slovenski golman Handanovič iz Udinesea i argentinski napadač Rodrigo Palacio iz Genoe.

Napoli je ostao bez argentinskog napadača Lavezzija, koji je poput Silve i Ibrahimovića pokleknuo pred dolarima Šeika iz PSG-a. Udinese je osim Handanoviča ostao i bez dvojca iz veznoga reda, Mauricija Isle i Kwadwoa Asamoaha, koji su "crno-bijele" iz Udina zamjenili za one iz Torina. Romino najveće ovogodišnje pojačanje zasad je osebujni češki trener Zdenek Zeman, koji je svojim pulenima zabranio piti kavu i jesti kolače.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.