DOGOVOR

Milan i Inter ruše kultni San Siro

Petak, 16. rujna 2022. 12:41 Napisao/la  SC

U njegovoj blizini gradit će se Katedrala

Stadion Giuseppe Meazza
Stadion Giuseppe Meazza

Prema pisanju La Gazzett dello Sport Milan i Inter postigli su dogovor o rušenju stadiona Giuseppe Meazza, u svijetu poznatijeg kao - San Siro.

Rušenje stadiona što nosi ime najboljeg strijelca u povijesti Intera i jednog od najboljih talijanskih nogometaša uopće dio je projekta izgradnje novog stadiona, koji bi trebao biti dovršen do 2028. godine.

Oba milanska nogometna velikana već su usuglasila sve stavove oko novog stadiona, projekt nazvan Katedrala sada čeka javnu raspravu.

Narednih mjesec dana oba će kluba javnosti predstaviti svoje planove za stadion, Katedrala bi se trebala graditi u neposrednoj blizini sadašnjeg stadiona.

Prvotni projekt predviđao je samo djelomično rušenje San Sira, ali budući da oba kluba zastupaju tezu da projekt mora biti "održiv" i "zeleniji" pristali su na rušenje stadiona kada novi bude izgrađen.

Prioritet oba kluba je stadion na San Siru, ako ta lokacija ne prođe javnu raspravu u pripremi je i rezervna varijanta, stadion bi se onda gradio izvan Milana u četvrti Sesto San Giovanni.

Gradnja San Sira započela je 1. kolovoza 1925. godine, stadion je otvoren 15. rujna 1926. godine, njegovu izgradnju financirao je ondašnji predsjednik Milana Piero Pirelli, a prvu utakmicu na njemu odigrali su nogometaši Intera i Milana dan nakon otvaranja.

Stadion je dva puta obnavljan, prvi put 1935. godine kada mu je dodan drugi nivo i drugi put 1990. godine, kada mu je dodan i treći pa je kapacitet sa početnih 35 tisuća došao do 80 tisuća sjedećih mjesta.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.