MAX ALLEGRI Za dobrobit Juventusa najbolje je da odem sada

Ponedjeljak, 20. svibnja 2019. 09:51 Napisao/la  SC

Javna je tajna da su direktori Pavel Nedvěd i Fabio Paraticci natjerali Agnellija da otkaže suradnju Allegriju, vlasnik Juventusa morao je birati između dvojice direktora i trenera

Max Allegri
Max Allegri

 

Max Allegri nakon utakmice Juventusa i Atalante prvi put je priznao da njegov odlazak iz Torina nije bio planiran, odluku je donio vlasnik Andrea Agnelli.

- Razgovarao sam s predsjednikom Agnellijem nakon Ajaxa, planirali smo nastaviti suradnju, ali smo nakon šest tjedana ponovo sjeli i došli do istog zaključka. Ništa nismo potpisali, shvatio sam da je za dobrobit Juventusa najbolje da odem sada jer kasnije može biti problema, kazao je Allegri koji je ugovorom vezan još jednu godinu.

- Odluku su mi rekli u petak ujutro iako sam u četvrtak navečer znao da više neću biti trener Juventusa. Nisu mi ništa rekli, ali sam znao, potvrdio je Allegri da se rastanak nije dogodio preko noći.

- Klub će sigurno pronaći pravo rješenje. Liga prvaka je bila veliki izazov, utamice protiv Ajaxa igrali smo bez dosta važnih ozlijeđenih igrača. Uzvrat protiv Atletica Madrida teško će se ponoviti, nešto je slično učinio jedino Liverpool protiv Barcelone. Tijekom sezone u kojoj imate stalno problema s ozljedama, morate znati što hoćete i fokusirati se na prioritete. Naš je prioritet bilo osvajanje Scudetta. Dok su mi postavljali pitanja o Atleticu Madrid, ja sam razmišljao o Bologni. Misli da smo u 38 utakmica igrali s 37 postava, mora sam stalno rotirati, održati formu svih igrača. Ova je momčad sposobna za velike rezultate u Ligi prvaka, stalno raste na i izvan terena. Mislim da će ključno biti suočiti se s Ligom prvaka bez opeterećenja, kazao je Allegri.

Javna je tajna da su direktori Pavel Nedvěd i Fabio Paraticci natjerali Agnellija da otkaže suradnju Allegriju.

Vlasnik Juventusa bio je u poziciji da je morao birati između dvojice direktora i trenera, vrijeme će pokazati je li dobro odabrao.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.