NA LISTI ZA ODSTRIJEL Massimiliano Allegri: Današnji Juventus je virtualan! Pokušajte maknuti pet nositelja igre Intera ili Milana, pa ćete vidjeti kako će izgledati te momčadi!

Subota, 17. rujna 2022. 12:58 Napisao/la  SC

U današnjem nogometu igrači ne razmišljaju, oni se pokoravaju. To je za njih najjednostavnije rješenje, kaže trener Juventusa

Max Allegri
Max Allegri

Massimiliano Allegri u žiži je zanimanja talijanske sportske javnosti, trener Juventusa u većini talijanskih medija našao se na listi za odstrijel nakon lošega ulaska Juventusa u sezonu, posebice nakon domaćeg poraza od Benfice u Ligi prvaka:

- Jako mi je žao zbog ove situacije, često se pitam jesam li pogriješio. Prvi odgovor koji mi pada na pamet je da se o Juveu razmišljalo drugačije prije početka sezone. S veznim redom Rabiot - Paredes - Pogba i Locatellijem kao prvom zamjenom, Di Maria i Chiesa na krilima, Vlahović u sredini... Juve je sada virtualan! Znam da nam nedostaje igrač koji može nešto izmiskiti u zadnjih tridesetak metara, zato smo angažirali Pogbu i Di Mariju, zato razvijamo Mirettija, najprikladnijeg za tu ulogu među igračima na raspolaganju. Ali on nije Pogba, tek mu je 19 godina! Moći ćemo računati na Chiesu i Pogbu tek u siječnju, tada ćemo odmah vidjeti što možemo. To nisu bicikli, kaže Allegri.

Juventus je izgubio najvažnije, ova momčad ne iskazuje pobjednički mentalitet kluba koji je postao poznat po tome što je pobjeđivao na ime:

- Nešto nedostaje! Radimo na tome svaki dan, moge su pogreške, međutim, tehničke. Postoje objektivne poteškoće, znam, ali ponavljam, ovo je sada virtualni Juventus. Zadovoljan sam kako smo reagirali na tržištu, svidjelo mi se koje smo igrače doveli. Ali na terenu nema tih igrača. Pokušajte maknuti pet nositelja igre Intera ili Milana, pa ćete vidjeti kako će izgledati te momčadi. PSG je gubio 0:1 od Maccabija, tada su zabili Messi, Mbappe i Neymar, ne bilo tko. Kvaliteta uvijek ovisi o igračima, a ne u taktici. Dobar trener mora prvo misliti na igrače. Sada mi nedostaje pola početne momčadi! Danas ljudi pogrešno pravilo smatraju iznimkom! Ne može tako! Cijenim kvalitetu svojih igrača, želio sam ove igrače. Nemam zadanu taktiku, prilagođavam igru ​​njihovim kvalitetama. Nisam nikakav fenomen po tome, to mi je posao. U današnjem nogometu igrači ne razmišljaju, oni se pokoravaju. To je za njih najjednostavnije rješenje. Danas niti ne znam s kojom ćemo ekipom ići u Monzu, to je utakmica koju moramo dobiti. Jedva čekam pauzu, nakon koje ću moći oporaviti barem tri igrača, rekao je Allegri.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.