Marko Pjaca u Torinu, najskuplji igrač HNL-a došao kod Ivana Jurića

Srijeda, 28. srpnja 2021. 21:11 Napisao/la  SC

Možda će pod vodstvom trenera Ivana Jurića iduće sezone dosegnuti razinu zbog koje je svojedobno slovio jednim od najdarovitijih hrvatskih igrača u zadnjem desetljeću

Marko Pjaca
Marko Pjaca

Marko Pjaca službeno je postao napadač Torina.

U klub je došao na posudbu iz gradskog rivala, Torino je posusio hrvatskog napadača uz opciju otkupa ugovora od 5 do 7 mil. eura.

Pjaca je 2016. godine otišao iz Dinama u Juventus za rekordnih 23 mil. eura, još uvijek je najskuplji igrač HNL-a svih vremena.

Skuplji čak i od Luke Modrića, kojega je Dinamo prodao Tottenhamu za milijun eura manje.

Nažalost, razvoj Pjanice karijere zaustavila su teške ozljede, dvaput je dugo izbivao s terena, prvu je ozljedu doživio taman kada se činilo da u Juventusu dobiva sve veću minutažu.

Pjaca se proteklih sezona pokušao nametnuti na posudbama u Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu i Genoi za koju je igrao prošle sezone.

Ni u jednom klubu nije vratio fizički tonus prije ozljeda, možda će pod vodstvom trenera Ivana Jurića iduće sezone dosegnuti razinu zbog koje je svojedobno slovio jednim od najdarovitijih hrvatskih igrača u zadnjem desetljeću.

Pjaca ima ugovor s Juventusom do ljeta 2023. godine.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.