Mario Pašalić donio Supercup rossonerima, Mandžukić i Dybala tragičari sa bijele točke

Petak, 23. prosinca 2016. 20:19 Napisao/la  SC

Talijanski Supercup: Juventus - Milan 1:1 (4:5)

Nogometaši Milana pobjednici su talijanskog Supercupa igranog u Dohi. Milan je nakon ruleta jedanaestereca bio uspješniji od Juventusa.

Nakon 1:1 u 90. minuti i produžeci su prošli bez pogodaka, a zatim su sa bijele točke neprecizna bila dva igrača Juventusa Mandžukić i Dybala, dok je za Milan promašio Lapadula.

Posljednji pobjednički pogodak sa bijele točke djelo je Marija Pašalića.

Juventus je poveo u 18. minuti. Pjanić je izveo korner, najviši u skoku je bio Chiellini i zabio glavom pored nemoćnog Donnarumme.

Milan je izjednačio u 38. minuti. Susa je centrirao, a Bonaventura glavom poslao loptu uz lijevu stativu u mrežu.

Romagnoli je u 57. minuti na žalost rossonera pogodio glavom samo prečku. Četiri minute kasnije Khedira puca s ruba kaznenog prostora, a Donnarumma izbija u korner.

Pokušaj Dybale u 76. minuti otišao je zamalo pored vrata. Vratara Juventusa Buffona na muke je stavio Carlos Bacca u 83. minuti, no iskusni golman uspio je sačuvati svoju mrežu.

Nakon što pobjednik nije odlučen ni u produžecima, krenulo se sa izvođenjem udaraca sa bijele točke. Marchisio je bio uspješan za Juventus, a zatim je vratar Buffon obranio udarac Lapaduli.

Ništa bolje nije prošao ni Mario Mandžukić koji je umjesto mreže pogodio prečku te je ostalo 2:1 za Juventus. Milan je izjednačio pogotkom Bonaventure.

Crno bijele u vodstvo dovodi Higuain, a sve vraća na početak Kucka. Khedira pogađa za 4:3, a Suso je precizan za 4:4.

Nakon što je Donnarumma obranio udarac Dybale pobjedu je rossonerima osigurao Pašalić.

Sedmi je ovo Supercup kojega su osvojili nogometaši Milana, a isto toliko naslova pobjednika ima i Juventus.


JUVENTUS: Buffon, Lichtsteiner, Rugani, Chielini, Alex Sandro (33 Evra), Sturaro (79 Lemina), Marchisio, Khedira, Pjanić (67 Dybala), Mandžukić, Higuain

MILAN: Donnarumma, Abate (102 Antonelli), Paletta, Romagnoli, De Sciglio, Kucka, Locatelli (74 Pašalić), Bertolacci, Suso, Bacca (102 Lapadula), Bonaventura

Finale Supercupa: Juventus - Milan 1:1 (Chiellini 18/ Bonaventura 38, jedanaestereci: 2:1 Marchisio, Buffon obrana Lapaduli, Mandžukić prečka, 2:2 Bonaventura, 3:2 Higuain, 3:3 Kucka, 4:3 Khedira, 4:4 Suso, Donnarumma obrana Dybali, 4:5 Pašalić)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.