AC MILAN

Prodaje se četvrtina vlasničkog udjela

Utorak, 03. listopada 2017. 12:38 Napisao/la  SC

Li Yonghong upao je u financijske probleme

Kineski vlasnici Milana upali u financijske probleme
Kineski vlasnici Milana upali u financijske probleme

Kineski vlasnik Milana Li Yonghong upao je u financijske probleme nakon što je na naplatu stigla rata od 80 milijuna eura. Naime, Kinez je za kupnju Milana uzeo kredit od 300 milijuna eura koji sada treba vratiti.

Kinezi su u financijskoj strci jer im je vlast u Pekingu okrenula leđa. Točnije, zakon, koji ne dozvoljava da se financijski ulaže u nogomet izvan Kine.

Li Yonghong vjerovao je da će mu pomoći domicilni investitori, no nitko u Kini ga nije htio poduprijeti zbog negativnog publiciteta. Naime, u Kini ga ne vole zbog financijskih malverzacija, koje je imao u prošlosti.

Stoga su Kinezi odlučili prodati 25 posto dionica za 200 milijuna eura, no zainteresiranih baš i nema. 

Klub, to je sad i njima jasno, neće biti prvak Italije, a dosta je izvjesno da neće ni uloviti mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Stoga se u Milanu manje piše o treneru Vicenzu Montelli, koji je pred otkazom, a više o financijskim problemima koji su nastupili niti šest mjeseci nakon što je Berlusconi prodao talijanskog nogometnog diva. 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.