Kineska prevara, vlasnici Intera moraju platiti 188 mil. eura za tv-prava

Utorak, 11. siječnja 2022. 20:13 Napisao/la  SC
Kineska prevara, vlasnici Intera moraju platiti 188 mil. eura za tv-prava

Prema općem sudu Inter ove sezone igra bolji nogomet nego prošle sezone, kada je osvojio Scudetto.

Antonio Conte složio je discipliniranu momčad prvaka, njegov nasljednik Simone Inzaghi momčadi je dodao kreativnosti, Inter trenutačno vodi na ljestvici i slovi najvećim kandidatom za prvaka.

Vlasnici Intera istodobno vode neizvjesnu borbu za financijski opstanak.

Kineski Suning mora kineskoj Premier ligi platiti 188 mil. eura nakon što je izgubio sudski spor oko TV prava.

Suning je vlasnik PPTV-a, koji je 2016. godine potpisao trogodišnji ugovor o tv-pravima na svih 380 utakmica kineske Premier lige u razdoblju od 2019. do 2022. godine, tv-prava platili su 12 puta više od prethodnih nositelja prava Super Sports Media.

Iste godine Suning je postao većinski vlasnik Intera, za 270 mil. eura Kinezi su kupili 70 posto dionica aktualnog talijanskog prvaka.

Kinezi su odmah ušli u financijske probleme, nisu platili prvu ratu za tv-prava od 308 mil. eura, u ožujku 2020. godine nisu platili drugu ratu od 192 mil. eura...

Ugovor je raskinut, spor je završio na sudu koji je donio odluku da Suning mora nadoknaditi štetu kineskoj Premier ligi.

U veljači prošle godine Suning je raspustio kineskog superligaša Jiangsua, Inter je jedina preostala vrijednost u portfelju kineskog fonda.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.