Antonio Cassano: Kao čovjeka ga ne poznajem i ne sudim mu, ali kao trener Mourinho je nula!

Srijeda, 12. travnja 2023. 10:43 Napisao/la  SC

Nikada nisi cijenio ni jednog igrača, kao trener si siromašan. Znaš li gdje možeš staviti sve te trofeje? Neću ti reći gdje, poručio je Cassano treneru Rome

Antonio Cassano
Antonio Cassano

Antonio Cassano u redovitom gostovanju na Bobo televiziji, popularnom podcastu Christiana Vierija, posvetio se liku i djelu Josea Mourinha, koji je iz arhive izvukao sukob Cassana i Marka Livaje u Interu:

- Kunem se na sve što imam, nikada se nisam fizički sukobio ni sa jednim igračem. Bilo je svega, svađao sam se i s predsjednicima, igračima, ekonomima, jednom sam čak i trenera gađao televizorom, ali nikada se nisam potukao ili fizički sukobio ni s kime, demantirao je Cassano fizički sukob s Livajom.

Mourinho je naglasio da Cassano kao igrač Rome i Milana ništa nije osvojio te da će ga u Realu pamtiti samo po jakni:

- Točno je rekao da nikada ništa nisam osvojio u Romi, Interu ili Realu. Otišao sam u Romu a ne u Juventus, jer je za mene nogomet uvijek bio ljubav, strast i zabava. Da sam želio samo pobjeđivati, otišao bih u Juve. Pitaj Tottija, De Rossija i Contija što je Cassano radio pet godina u Romi. Natjerao je navijače Rome da uživaju i tamo me vole zbog toga. Mourinho je osvojio trofej u Rimu, može osvojiti što god hoće, ali u Rimu će ostaviti pustoš, podcjenjuje igrače. U Interu nisam ništa osvojio, jer nisam želio ništa osvojiti, titule me nisu zanimale, uvijek sam igrao da bih zabavio navijače. Mourinho je pobjeđivao igrajući bezobrazan nogomet, mora shvatiti da je jadan trener. Može on biti mađioničar s nesposobnim ljudima, on je prodavač magle, ali ljudi nisu glupi. Real i jakna? Mourinho zaboravlja temeljnu stvar. Osim jakne imao sam satove i prstenje, ali zvali su me i gordito, jer samo bio debeo. Imao sam 23 godine, ali sam igrao za Galacticose, tako da sam bio fenomen. Ne prodajem se ulizivanjem, tamo sam napravio neke katastrofalne pogreške, što je moja odgovornost. Mourinho je iz Real Madrida otjeran, jer je igrao užasan nogomet. Poznajem mnoge ljude tamo, ostale su samo svađe i nevolje, rekao je Cassano prije nego što se izravno obratio Mourinhu:

- Nisam ništa osvojio, ali mogu s tobom govoriti o nogometu, jer sam bio sjajan nogometaš čak i ako nisam pobjeđivao. Nije me briga jer sam igrao za navijače. Rinus Michels je u karijeri osvojio 12 naslova i ostat će zauvijek zapamćen. Sacchi je promijenio nogomet, osvojio je 8 titula i postao revolucionar, o Guardioli da ne govorimo, kojem ti nikad nećeš biti ni do nožnog palca. On je genije, ti si loš trener. Michels i Sacchi su osvojili manje od tebe, ali su ostavili nogometni trag. Kad završiš karijeru, nećeš ostaviti ništa iz sebe. Ostavit ćeš samo nered i sumnje, sukobljene navijače i igrače. Nikada nisi cijenio ni jednog igrača, kao trener si siromašan. Znaš li gdje možeš staviti sve te trofeje? Neću ti reći gdje, poručio je Cassano prije nego što je ovako poentirao:

- Nikada nisam loše govorio o Mourinhovu kao čovjeku, ali sam ga uvijek kritizirao na nogometnoj razini. Kad gledam njegove momčadi, sramim se, gledam antinogomet. Oni koji mu postavljaju pitanja su uplašeni, ljube ga u dupe i zabijaju glavu u pijesak. Čak i oni koji mu postavljaju pitanja, nemaju osobnost i karakter. Nemaju ništa! U Italiji nitko ne napada Mourinha, ako netko izrazi svoje mišljenje, on ga uništi. Ne može sa mnom razgovarati o nogometu. Pobjeđivao je s velikim šampionima, koji su uvijek igrali užasan nogomet. Ja sam luđak, kreten, ali uvijek sam bio principijelan. Ovo je moje lice od trenutka kad sam se rodio do smrti i uvijek ću govoriti što mislim. Kao čovjeka ga ne poznajem i ne sudim mu, ali kao trener Mourinho je nula, zaključio je Cassano.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.