Koulibaly ponosan da je Francuz, Senegelac, Napolitanac... Ponosan da je čovjek!

Četvrtak, 27. prosinca 2018. 10:23 Napisao/la  SC

Na kraju će nas vjerojatno prisiliti da sami prekinemo utakmicu, spremamo se na to. Ovo nije dobro za talijanski nogomet, prokomentirao je Carlo Ancelotti rasističke uvrede koje su isprovocirale Koulibalyja

Koulibaly  i Ancelotti
Koulibaly i Ancelotti

 

Ponosan sam što sam Francuz, Senegalac, Napolitanac.. Ponosan sam što sam čovjek!

Ovako je Kalidou Koulibaly reagirao nakon što su tzv. navijači rasistički vrijeđali tijekom utakmice između Intera i Napolija (1:0).

Inter je poobijedio pogotkom u 91. minuti, kada se Koulibaly već otuširao nakon što je isključen u 81. minuti.

Koulibaly je prvo dobio žuti karton zbog prekršaja, a onda je provokativno zapljeskao sucu zbog čega je dobio drugi žuti karton.

- Razočaran sam porazom, ali još više time što sam ostavio svoje suigrače. Ponosan sam što sam Francuz, Senegalac, Napolitanac. Ponosan sam što sam čovjek, napisao je Koulibaly na Twitteru.

Iako je spiker triput upozoravao gledatelje da će utakmica biti prekinuta ako nastave rasistički vrijeđati, vrjeđanje se nastavilo a utakmica nije prekinuta.

- Čudna atmosfera! Triput smo tražili da se utakmica prekine, tiput je spiker upozoravao gledatelje. Koulibaly je bio uočljivo razdražljiv! Iako je inače vrlo miran i pravi profesionalac, stalno je slušao majmunske povike iz gledališta. Triput smo tražili da se nešto poduzme, ali se utakmica nastavila. Govorili su nam da utakmica može biti prekinuta, ali kada? Nakon četvrtog ili petog upozorenja? Možda idući put moramo uzeti stvari u svoje ruke i prestati igrati. Na kraju će nas vjerojatno prisiliti da sami prekinemo utakmicu, spremamo se na to. Ovo nije dobro za talijanski nogomet, kazao je nakon utakmica trener Napolija Carlo Ancelotti.

Treba naglasiti da Ancelotti nije dovodio u pitanje sudačku odluku, Koulibaly je zaslužio drugi karton znog nesportske reakcije.

Međutim, Ancelotti smatra da je Koulibaly podlegnuo atmosferi koja nije imala veze sa zdravom pameću, a kamo li sa sportom.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.