SERIE A Juventus slavio na San Siru, oslabljeni Milan doživio prvi poraz ove sezone i prvi nakon 8. ožujka 2020. godine

Srijeda, 06. siječnja 2021. 22:43 Napisao/la  SC

Juventus odličnom partijom prekinuo Milanov niz od 27 utakmica bez poraza za redom u talijanskom prvenstvu

Federico Chiesa
Federico Chiesa

SERIE A - 16. kolo

MILAN - JUVENTUS 1:3

San Siro. Bez gledatelja.

Sudac: Irrati.

Strijelci: 0:1 Chiesa (18), 1:1 Calabria (41), 1:2 Chiesa (62), 1:3 McKennie (76).

Žuti kartoni: Romagnoli (Milan), Bentancur, Danilo (Juventus).

MILAN: Donnarumma, Hernandez, Romagnoli, Kjaer (81 Kalulu), Dalot (81 Maldini), Kessie, Calabria (81 Conti), Hauge (67 Diaz), Calhanoglu, Castillejo (87 Colombo), Leao.

JUVENTUS: Szczesny, Frabota, De Light, Bonucci, Danilo, Ramsey (74 Bernardeschi), Rabiot, Bentancur (74 Arthur), Chiesa (63 Kuluševski), Ronaldo, Dybala (64 McKennie).

Nogometaši Milana doživjeli su prvi poraz ove sezone.

U jednom od triju najvećih derbija talijanskog nogometa, talijanskom klasiku, Milan je na San Siru poražen od Juventusa, prvi je to poraz Milana ove sezone i prvi nakon 8. ožujka prošle godine, kada je na San Siru slavila Genoa.

Juventus je sjajnom partijom prekinuo Milanov niz od 27 utakmica bez poraza.

Chiesa je prvo u 16. minuti zatresao vratnicu, milimetarski nepreciznu i silovito udarenu loptu Donaruma nije niti vidio, što se ne bi moglo reći za situaciju koja je uslijedila samo dvije minute kasnije, kada je milimetarski precizan udarac vidio, ali ništa nije mogao učiniti.

Majstorsku su akciju odigrali Chiesa i Dybala, Dybala je na sebe navukao dvojicu domaćih igrača pa onda petom proigrao Chiesu, koji je istrčao sam pred Donarumu i zatresao mrežu – 0:1.

U 22. minuti Leao je na drugoj strani sam sebi iskreirao prigodu, jednim lažnjakom je izbacio tri Juventusova braniča, ali akciju nije uspio okončati spektakularnim pogotkom s vrha šesnaesterca.

U 28. minuti iznova je Leao tukao, ali je još jednom okušao udarac, ali je Juventusov vratar Szczesny bio na pravom mjestu.

No, Szczesny u 41. minuti ništa nije mogao, ovoga puta nije pucao  Leao, ali je lijepo proigrao Calabriju, koji je pak majstorski sa 16 metara pogodio nebranjeni dio mreže za – 1:1.

Pogotku je prethodio evidentni prekršaj Calhanoglua nad Rabiotom, ali sudac Irrati se nije oglasio.

U 62. minuti Chiesa je je još jednom bljesnuo, prevario je Hernandeza, izborio se za poziciju za udarac i lijepom dijagonalom drugi put svladao Donnarummu – 1:2.

Utakmica je u 72. minuti mogla biti rezultatski riješena, ali Donnarumma je sjajno obranio McKenniev udarac u bliži kut nakon proigravanja Cristiana Ronalda.

No, zato je u 78. minuti nestalo svake rezultatske neizvjesnosti, Kuluševski je sve sam napravio, lijepo progirao za McKenniea, kojemu ovoga puta Donnarumma nije mogao ništa – 1:3.

Poredak: Milan 37, Inter 36, Roma 33, Juventus 30 (15), Sassuolo 29, Napoli 28 (15)...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.