JUVENTUS PRVAK Andrea Agnelli osvojio devet titula prvaka uzastopno

Nedjelja, 26. srpnja 2020. 23:46 Napisao/la  SC

Leonardo Bonucci jedini u nedjelju igrao protiv Sampdorije iz rostera Juventusa koji je osvojio Scudetto prije devet sezona, iz te generacije ostali još Gianluigi Buffon i Giorgio Chiellini

JUVENTUS PRVAK Andrea Agnelli osvojio devet titula prvaka uzastopno

Juventus je pobjedom protiv Sampdorije dva kola prije kraja sezone osvojio devetu uzastopnu titulu prvaka.

U šestoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Pjanić je iz prekida kratko odigrao Ronaldu, očito uigrana kombinacija omogućla je Portugalcu otvoreni udarac s 15 metara, a to obično znači da protivnik kreće s centra - 1:0.

U 67. minuti Ronaldo je uputio udarac s ruba kaznenog prostora, Audero je odbio, Bernardeschi dotrčao i otklonio dvojbe oko titule prvaka.

U 77. minuti Sampdoria je ostala s desetoricom igrača, Thorsby je dobio drugi žuti karton.

Juventus je imao nekoliko izrazitih prilika uvećati pobjedu, najveću nije iskoristio Ronaldo.

Portugalac je 89. minuti iz kaznenog udarca pogodio gredu i ostao na listi strijelaca tri pogotka iza Cira Immobilea, koji je u nedjelju u Veroni ostvario hat-trick i dostigao brojku od 34 pogodaka.

Tri titule osvojio je Antonio Conte, pet puta prvak je postao Max Allegri, Maurizio Sarri u nedjelju je osvojio svoju prvu titulu prvaka uopće.

Nema ova generacija igrača prema načinu igre ništa zajedničko s onom koja je počela povijesnu seriju prije devet sezona.

U sezoni 2011/12 igrala je generacija predvođena Andreom Pirlom, ostala je upamćena kao jedina generacija u povijesti Serije A koja nije doživjela poraz cijele sezone, bila je to posljednja sezona najvećeg igraču u povijesti kluba Alessandra Del Piera.

Leonardo Bonucci jedini je u nedjelju igrao protiv Sampdorije iz rostera Juventusa koji je osvojio Scudetto prije devet sezona, iz te generacije u današnjem rosteru su još uvijek Gianluigi Buffon i Giorgio Chiellini.

Andrea Agnelli postao je predsjednik kluba 2010. godine, nastavio je obiteljsku tradiciju koju su počeli njegov otac, stric i djed.

Godinu dana kasnije počela je nova era najtrofejnijega i najpopularnijega talijanskog kluba, devet Scudetta u nizu nitko u povijesti talijanskog nogometa nije osvojio.

JUVENTUS: Szczesny, Danilo (29 Bernardeschi), De Ligt (78 Rugani), Bonucci, Alex Sandro, Rabiot, Pjanić (78 Bentancur), Matuidi, Cuadrado, Dybala (40 Higuain), Ronaldo

SAMPDORIA: Audero, Tonelli, Yoshida, Chabot (22 Leris), Augello, Depaoli, Linetty, Thorsby, Jankto (74 Gabbiadini), Ramirez (90+1 Maroni), Quagliarella

Utakmica 36. kola: Juventus - Sampdoria 2:0 (Ronaldo 45+6, Bernardeschi 67)

Poredak: Juventus 83, Inter 76, Atalanta 75, Lazio 75, Roma 64, Milan 60, Napoli 59,...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.