Juventus pod istragom zbog lažiranog ispita Luisa Suareza

Petak, 25. rujna 2020. 16:30 Napisao/la  SC
Luis Suarez u Perugiji polagao ispit
Luis Suarez u Perugiji polagao ispit

Odvjetnici Juventusa, Luigi Chiappero i Maria Turco, u Perugiji su razgovrali s tužiteljima koji istražuju slučaj Luisa Suareza.

Novi napadač Atletico Madrida, tijekom priprema za propali transfer u Juventus htio se registrirao kao igrač EU-a, a da bi dobio talijansko državljanstvo, morao je položiti ispit iz talijanskog jezika.

Suarez na kraju nije došao u Juventus, ali je financijska policija tijekom istrage o sveučilištu u Perugiji otkrila nepravilnosti u testovima iz talijanskog jezika, pa su tužiteljstvo i nogometni savez otvorili istrage.

Na optuženičkoj klupi našao se i Juventus, koji je Suareza uputio na Sveučilištu za strance u Perugiji.

U javnosti su objavljeni tajno snimljei telefonski razgovori koji potvrđuju da Suarez ne zna talijanski jezik dovoljno da bi položio ispit, odvjetnici naravno tvrde da između Juventusa i Sveučilišta u Perugiji nije bilo nikakvih pregovora niti sporazuma.

Policija raspolaže izjavom svjedoka koji dovodi u vezu odvjetnicu Turca i generalnog direktora Sveučilišta, koji je pod istragom.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.