Juventus osvojio Kup Italije pogotkom Morate u 110. minuti, drugi put zaredom dvostruki naslov bianconera

Subota, 21. svibnja 2016. 23:19 Napisao/la  SC

Utakmica finala Kupa Italije: Milan - Juventus 0:1. Alvaro Morata postigao je pobjednički pogodak samo dvije minute nakon ulaska u igru. Milan dominirao cijeli susret.

Alvaro Morata u 110. minuti donio je 11. naslov pobjednika Kupa  Juventusu.

Morata je u igru ušao samo minutu ranije i nakon munjevite kontre Cuadrado je precizno nabacio za Moratu koji trese mrežu rossonera. Juventus je tako dva puta zaredom osvojio naslov prvaka i pobjednika Kupa Italije.


Utakmica je to u kojoj je Milan po prikazanoj igri zaslužio naslov, no unatoč terenskoj inicijativi i nadmoći lopta nije htjela u mrežu.

Na vratima Juventusa iznenađujuće nije bilo legendarnog kapetana Buffona, koji je tražio od trenera Allegria da priliku na vratima pruži Netu koji je strpljivo sjedio na klupi cijelu sezonu čekajući svojih pet minuta. Allegri je uslišao Buffonovu želju.

Prvu opasniju priliku stvorio je Milan u 13. minuti. Bonaventura je primio odličnu loptu, no iako je bio neometan loptu je poslao desno pored gola. Bonaventura je ponovno pokušao u 23. minuti pucao je između nogu juventsuovih braniča, ali Neto se nije dao prevariti.


Još jednu polupriliku imao je Milan u prvom dijelu kada je Honda u 38. minuti pronašao Polia koji puca s ruba kaznenog prostora iznad prečke.

Milan je bio bolja momčad u prvom poluvremenu na Olimpicu. Apsolutno su nadigrali Juventus, imali su loptu više u nogama i tri pokušaja, dok je Juventus bio prilično rezerviran i nije uputio niti jedan udarac na gol rossonera.

U četvrtoj minuti drugog dijela, Lemina je poslao loptu u šesnaesterac, vratar Donnarumma je pravodbno reagirao te otklonio opasnost. U 55. minuti Calabria je ubacio s desne strane, no Bacca je zakasnio.

Pogba je pucao sa pet metara u 68. minuti igre, Zapata je skrenuo loptu, a Donnarumma krajnjim naporom uspio obraniti svoju mrežu. Pogba je u 73. minuti ubacio sjajno za Lichtsteinera, no vratar Milana sigurno je reagirao.

Nakon 90 minuta i rezultata 0:0 dvije najtrofejnije talijanske momčadi pobjednika su tražile u produžecima.

U 102. minuti Donnarumma je sjajno reagirao nakon još jednog Pogbinog pokušaja te je ostalo 0:0. Minutu kasnije Alex Sandro je pogriješio loše odbivši loptu, Bacca je pokušao škaricama, no lopta je otišla preko gola.
 
Mario Mandžukić danas je slavio svoj 30. rođendan i proslavio 17. trofej u karijeri.

MILAN: Donnarumma, Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio, Kucka (112 Balotelli), Montolivo (109 Mauri), Poli (84 Niang), Honda, Bacca, Bonaventura

JUVENTUS: Neto, Rugani, Barzagli, Chiellini, Lichtsteine (75 Cuadrado), Lemina, Hernanes (108 Morata), Pogba, Evra (62 Alex Sandro), Dybala, Mandžukić

Finale Kupa Italije: Milan - Juventus 0:1 (Morata 110)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.