NAPUHANI TRANSFERI Juventus na kraju sezone ipak neće igrati Ligu prvaka, torinski klub očekuje novu kaznu talijanskog nogometnog saveza

Utorak, 09. svibnja 2023. 09:14 Napisao/la  SC

Bilo bi zanimljivo kada bi netko u hrvatskom pravosuđu proanalizirao tržišne parametre određenih transfera u hrvatskom nogometu

Juventus na kraju sezone ipak neće igrati Ligu prvaka, torinski klub očekuje novu kaznu talijanskog nogometnog saveza

Sudeći prema najavama talijanskih medija, ništa Juventusu neće značiti pobjeda u 34. kolu u Bergamu.

Juventus je pobjedom (2:0) protiv Atalante zauzeo drugo mjesto i učvrstio poziciju koja iduće sezone vodi u Ligu prvaka.

Talijanski mediji spekuliraju da će Juventus idućih dana opet biti kažnjen, ovog puta talijanski savez (FIGC) neće biti nemilosrdan kao prvi put kada je torinskom klubu oduzeo 15 bodova.

Kazna će biti manja, spekulira se da će Juventus ostati bez 9 bodova čime bi ostao bez plasmana u Ligu prvaka.

Čelnici Juventusa već su preuzeli inicijativu da se bodovi oduzmu na početku iduće, a ne na kraju ove sezone.

Nakon što je talijanski olimpijski odbor uvažio Juventusovu žalbu na prvu kaznu, klubu je vraćeno 15 bodova.

Juventus je prvi put kažnjen zbog financijskih malverzacija tijekom koronakrize, kada su igrači djelomićno primali plaće na crno, pa je tako klub ostao dužan Cristianu Ronaldu oko 20 mil. eura.

Nova kazna posljedica je nepoštivanja fair playa, navodno je dokazano “postojanje sustavnog i opetovanog ponašanja, kao dijela unaprijed određenog planiranja promjena relativne vrijednosti transfera, što je proizvelo jasne učinke na dokumente i bilance kluba", objavili su talijanski mediji.

U praksi Juventus je napuhavao iznose transfera kao što rade mnogi klubovi koji na takav način friziraju poslovne knjige.

Bilo bi zanimljivo  kada bi netko u hrvatskom pravosuđu proanalizirao tržišne parametre određenih transfera u hrvatskom nogometu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.