Juventusu oduzeto 15 bodova zbog financijskih malverzacija, kažnjeno i bivše vodstvo kluba

Petak, 20. siječnja 2023. 22:51 Napisao/la  SC

Petero visokih bivših dužnosnika kluba kažnjeno je suspenzijama u rangu od dvije i pol godine do osam mjeseci

Fabio Paratici, Pavel Nedved i Andrea Agnelli
Fabio Paratici, Pavel Nedved i Andrea Agnelli

Nogometni klub Juventus drakonski je kažnjen zbog financijskih malverzacija i tajnog isplaćivanja igrača tijekom pandemije virusa COVID-19, Savezni žalbeni sud prihvatio je žalbu Talijanskog nogometnog saveza i Juventus kaznio oduzimanjem 15 bodova, a velike suspenzije odrezane su i dužnosnicima kluba.

Fabio Paratici, bivši sportski direktor, dobio je tako dvije i pol godine suspenzije iz nogometa, Andrea Agnelli, bivši predsjednik kluba suspendiran je na dvije godine, kao i Maurizio Arrivabene, dojučerašnji direktor Juventusa, koji sada istu funkciju obnaša u Tottenhamu.

Federico Cherubini, bivši direktor kluba, kažnjen je sa 16-mjesečnom suspenzijom, a Pavel Nedved, igračka legenda i dopredsjednik kluba narednih osam mjeseci neće smjeti obavljati nikakve funkcije u nogometu.

Žalbeni sud odredio je kazne Juventusu i dužnosnicima kluba, ali je optužbi oslobodio Sampdoriju, Empoli, Genovu, Parmu, Pisu, Pescaru, Pro Vercelli i Novaru.

Juventus na ovu odluku ima pravo žalbe.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.