Jose Mourinho priznao da je pogriješio kada je ostao u Romi

Srijeda, 08. svibnja 2024. 17:28 Napisao/la  SC
Jose Mourinho priznao da je pogriješio kada je ostao u Romi

Jose Mourinho traži posao nakon što je dobio otkaz u Romi, trofejni trener igrao je dva finala europskih natjecanja s Romom, osvojio je prvi klupski europski trofej (Konferencijska liga):

- Teško je bilo igrati dva finala s Romom, bilo je teško osvojniti Europsku ligu s Manchester Unitedom, to su bile dvije momčadi koje su bile u vrlo teškoj situaciji kada sam došao. Neki treneri su možda pametniji i inteligentniji, pa biraju pravi posao s idealnim uvjetima. Ja moram stalno raditi, osjećati da nešto radim i da nekome pomažem. Volim izazove, čak i ako su ponekad nepravedni, jer se od mene ne može očekivati da osvajam trofeje kada moja momčad nije najbolja, rekao je Mourinho.

Mourinho priznaje da mu je najteže što je dvaput odbio posao izbornika portugalske reprezentacije.

- Imao sam priliku dva puta, ali ponude nisu došle u pravo vrijeme za mene. Bio sam emotivan kada sam odbio posljednju ponudu, jer sam odlučio ostati u Romi i mislim da sam pogriješio. Portugal ima fantastičnu momčad, jednu od najboljih, među prvih pet. Znao sam to, ali osjećao sam veliku povezanost s Romom, s navijačima, pa nisam htio donijeti  odluku da odem. Posao u Portugalu odbio sam dva puta, ali mislim da će doći i treća ponuda put i da ću je prihvatiti, nadajući se da će generacija igrača koju ću voditi biti jaka kao ova, poručio je Mourinho.

Tablice omogućuje Sofascore