Ivan Jurić ove sezone najviše oštećen zbog sudačkih pogrešaka

Petak, 17. studenog 2023. 12:21 Napisao/la  SC

Torino  imao koristi od 5 sudačkih pogrešaka, čak 25 sudačkih pogrešaka negativno su utjecale na rezultate Jurićeve momčadi

Ivan Jurić
Ivan Jurić

Suđenje u HNL-u stalno je pod posebnim povećalom, ove sezone najviše zbog suđenja prigovaraju čelnici NK-a Osijek.

Uobičajeni medijski folklor prati redovite analize suđenja Komisije nogometnih sudaca HNS-a, praktično svako kolo neki sudac nekoga ošteti, suci stalno žive pod pritiskom.

Nisu samo hrvatski suci izloženi stalnom propitivanju, La Gazzetta dello Sport u analizi 12 kola Serije A izdvojila je više do 200 sudačkih pogrešaka.

Stručni tim talijanskog lista detaljnije se pozabavio suđenjem, složio je listu klubova koji su najviše oštećeni i privilegirani pogreškama koje su izravno utjecale na rezultate.

Lazio imao najbolji sudački tretman: imao je koristi od 20 sudačkih pogrešaka, oštećen je zbog 10 sudačkih pogrešaka.

Ivan Jurić ove sezone često gubi živce, što ne čudi s obzirom da je Torino najviše oštećen u Seriji A.

Torino je imao koristi od 5 sudačkih pogrešaka, čak 25 sudačkih pogrešaka negativno su utjecale na rezultate Jurićeve momčadi.

Ovdje nije nevažno da je vlasnik La Gazzetta dello Sport predsjednik Torina Urbano Cairo.

Juventusov omjer je 15 za i 12 protiv, Interov omjer je 6 za i 9 protiv, Milan omjer je 14 za i 19 protiv, Napolijev je omjer izjednačen (6/6), Romin iznosi 13 za i 10 protiv, Atalanta 6 za i 7 protiv, itd.

Analiza sudačkih pogrešaka seže do sezone 2020/21, prema istom izvoru Torino je u tom razdoblju najviše oštećen s 230 sudačkih pogrešaka.

Milan je drugi s 121 pogreškom, slijede Roma 114, Juventus 103, Inter 102, Lazio 80, Napoli 77 i Fiorentina 59.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.