Ivan Jurić: Ne volim kada je nogomet opterećen rezultatima

Četvrtak, 21. listopada 2021. 18:01 Napisao/la  SC

Nismo osvojili bodova koliko smo trebali osvojiti, ali to se ne može pripisati lošoj sreći. Napravili smo previše pogrešaka, kazao je trener Torina uoči derbija začelja

Ivan Jurić
Ivan Jurić

Petak će biti emotivan dan za Ivana Jurića, trener Torina na stadionu Olimpico Grande od 18.30 sati dočekuje "svoju" Genovu.

Jurić je veći dio karijere proveo u Genovi, prvo kao igrač, a potom i prilično uspješno kao trener pa emocije uopće nisu čudne.

- Mislim da će osjećaj biti neugodniji kada budemo igrali u Marassiju, ovdje na Torinovom stadionu ipak će biti drugačije, priznao je hrvatski stručnjak na konferenciji za novinare dan uoči utakmice 9. kola Serie A.

Torino je trenutačno na 12. mjestu s osam bodova iz osam utakmica i u negativnoj seriji od dva uzastopna poraza, Juventus i Napoli slavili su protiv Jurićeve momčadi identičnim rezultatom (1:0).

Genova, s druge strane, se nalazi u zoni ispadanja, ali sa samo dva boda manje od Torina.

- Nismo osvojili bodova koliko smo trebali osvojiti, ali to se ne može pripisati lošoj sreći. Imamo kvalitetnu momčad, koja se može natjecati na najvišoj razini, ali smo napravili previše pogrešaka i zbog toga smo platili visok ceh. Ne volim kada je nogomet opterećen rezultatima pa se onda zaboravlja svaka dobra utakmica ako nije popraćena pobjedom, ali činjenica je da protiv Genove nemamo pravo na pogrešku. No, nismo bili loši protiv Napolija, žalimo za bodovima protiv Atalante, Lazija i Juventusa, dodao je trener Torina.

Uoči derbija začelja Jurić ima problema sa sastavljanjem momčadi, na nekoliko važnih igrača još uvijek ne može računati.

- Marka Pjace i Simonea Verdija neće biti još neko vrijeme, vratio nam se Dennis Praet, razmišljam o tome da u utakmicu od prve minute krene Andrea Belotti, koji se prošli tjedan vratio nakon što je dva mjeseca pauzirao zbog uganuća gležnja, zaključio je Jurić.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.