Inter zbog rasizma kažnjen dvjema utakmicama bez gledatelja

Četvrtak, 27. prosinca 2018. 20:09 Napisao/la  SC
Kalidou Koulibaly
Kalidou Koulibaly

 

Stigla je prva kazna za rasističko vrijeđanje igrača Napolija Kalidoua Koulibalyja kojega su tzv. navijači Intera primitivno vrijeđali tijekom utakmice na San Siru.

Disciplinska komisija talijanskog saveza (FIGC) kaznila je Inter s dvjema utakmica bez gledatelja dok će još jednu utakmicu biti zatvorena tribina Curva Nord na kojoj se okupljaju radikalni navijači Intera.

To znači da navijači neće moći gledati domaće utakmice protiv Beneventa i Sassuola, dok će Curva Nord biti zatvorena tijekom utakmice protiv Bologne.

Oglasio se Inter koji se ogradio od rasizma i diskriminacije svake vrste.

- Inter je prisutan u 29 zemalja širom svijeta, od Kambodže do Kolumbije, radi s tisućama djece uključenih u projekt Inter Campus. Važnost takvih aktivnosti priznali su Ujedinjeni narodi. Od noći prije 110 godina, kada su naši osnivači usmjerili naše putovanje, uvijek smo se protivili bilo kojem obliku diskriminacije. Zato se danas osjećamo obveznima još jednom ponoviti da svatko tko ne razumije ili ne prihvaća našu povijest, nije jedan od nas, piše u klupskom priopćenju.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.