INTER NA PRODAJU

Prvi talijanski klub u saudijskom vlasništvu

Subota, 13. travnja 2024. 11:34 Napisao/la  SC

Kinezi pregovaraju s jednom saudijskom obitelji

Mohammed bin Salman
Mohammed bin Salman

Saudijci polako postaju gospodari svjetskog nogometa!

Talijanski mediji opet su na naslovnicama istaknuli da vlasnici Intera pregovaraju sa Saudijcima, La Repubblica naglašava da kineski Suning ne pregovara s investicijskim fondom (PIF), koji je postao vlasnik Newcastlea, nego s jednom još uvijek neimenovanom saudijskom obitelji.

Kao što je poznato, vlasnici izvjesnog talijanskog prvaka u velikim su financijskim problema, Kinezi su prisiljeni prodati Inter iako bi željeli zadržati većinski paket.

Poznavajući saudijsku poslovnu politiku, to neće biti lako izvedivo.

Saudijci žele potpuno kontrolu nad najboljim talijanskim klubom, iza Suninga stoji obitelj Zang koja baš nema puno izbora, američkom investicijskom fondu Oaktree dužni su 375 mil. eura.

Budući da su Amerikanci i Saudijci oduvijek gajili prisne poslovne odnose, Inter ima velike šanse postati prvi talijanski klub u saudijskom vlasništvu.

Budući da ni jedna saudijska obitelj ništa ne može učiniti bez odobrenja saudijskoga princa Mohammed bin Salman, jasno je da bi Inter mogao dobiti prikrivene vlasnike iza koje stoji državni kapital.

Time bi Saudijci izbjegnuli probleme s UEFA-om, koja ne dopušta suvlasništva nad klubovima koji se međusobno natječu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.