Antonio Conte odlazi iz Intera, neambiciozni planovi ne mogu zadržati trofejnog trenera

Srijeda, 26. svibnja 2021. 08:47 Napisao/la  SC

Conteov odlazak ne bi bilo iznenađenje, čini se da je prijelomni trenutak bio kada je Inter od igrača zatražio da se odreknu dvije plaće

Antonio Conte
Antonio Conte

Gazzetta dello Sport donosi ekskluzivnu informaciju, Antonio Conte odlučio je otići iz Intera.

Novi talijanski prvak ostaje bez trenera koji je nezadovoljan financijskim mogućnostima vlasnika iako je kineski Suning Holdings Group prije nekoliko dana dobio kredit, američki investicijski fond Oaktree Capital posudio je talijanskom prvaku 275 mil. eura.

Conte navodno odlazi jer  planovi vlasnika kluba nisu dovoljno ambiciozni, poznato je da Conte želi osvojiti Europu nakon što je osvojio Italiju.

Prema istom izvoru Conte će konačnu odluku donijeti za nekoliko dana, indikativno je da se još nije sastao s predsjednikom Stevenom Zhangom kao što je najavljeno.

Conteov odlazak ne bi bilo iznenađenje, talijanski stručnjak tjednima iskazuje nezadovoljstvo sportskom politikom i financijskom situacijom, čini se da je prijelomni trenutak bio kada je Zhang  na kraju sezone od igrača zatražio da se odreknu dvije plaće.

Vlasnicima kluba neće biti lako ako se obistine najave direktora Beppea Marotte, koji je rekao da odlazi ako Conte ode.

Marotta je 2018. godine došao u Inter iz Juventusa, tada je počeo uspon milanskog kluba.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.