×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Igor Budan s dva pogotka donio pobjedu Palermu!

Nedjelja, 29. siječnja 2012. 17:26 Napisao/la 

Riječanin je zabio oba pogotka za Palermo protiv Novare u 20. kolu Serie A. Inter iznenađujuće poražen u Lecceu.

Tri pogotka u 180 minuta. Ni sam Igor Budan se vjerojatno ne sjeća kada mu se tako nešto dogodilo. U nedjelju je poentirao dva puta protiv Novare. On i Fabrizio Miccoli u koprodukciji su srušili posljednju momčad Serie A. U 41. minuti spomenuti je dvojac odigrao "kontru iz nogometnih priručnika". Nakon kornera za goste, Budan je povukao loptu do centra i proigrao Miccolija na lijevoj strani. Omaleni, ekstravagantni kapetan Palerma potom je "desnom vanjskom" ubacio za natrčalog Budana, koji je glavom zabio za vodstvo domačina. Sličnu akciju ponovili su i u 73. minuti. Opet je Miccoli ubacio, a Budan glavom poslao loptu iza vratara Novare, Ujkanija...

Očigledno je bivši hrvatski reprezentativac u sjajnoj formi, on i Miccoli se savršeno razumiju, jer su nešto slično "izveli" i u prošlom kolu, protiv Genoe. Iznenađenje kola je svakako poraz Intera u Lecceu. Domaćinu je ovo prva pobjeda u prvenstvu na svom travnjaku, a jedini pogodak zabio je Giacomazzi u 40. minuti susreta. Svakako treba istaknuti kako su Interu poništena dva pogotka zbog zaleđa (Cambiasso, Milito), kao i vrhunsku partiju vratara Leccea Benassija, koji je zaustavio sve pokušaje gostiju iz Milana. Inter je ovim porazom "skliznuo" na peto mjesto, četvrti je Lazio koji je s uvjerljivih 3:0 slavio u Veroni, protiv Chieva. U redovima Rimljana opet je glavni lik bio Miroslav Klose, koji je zabio dva gola.

Drugi sastav iz glavnog grada, Roma, nije na Olimpicu uspio slomiti Bolognu, iako su "gialorossi" dominirali cijelu utakmicu, završilo je 1:1. Spektakularnu utakmicu odigrali su Genoa i Napoli. Domaćin je vodio 3:0, ali se Napoli u samo dvije minute (Cavani, Lavezzi) vratio do 3:2, no do potpunog preokreta nije se moglo... Fiorentina se vratila pobjedama, svladavši s 2:1 Sienu, dok je Cesena poražena na svom travnjaku od Atalante 0:1. Posljednji susret 20. kola na San Siru večeras (20.45) igraju Milan i Cagliari.

SERIE A, 20. kolo: Catania - Parma 1:1, Juventus - Udinese 2:1, Fiorentina - Siena 2:1, Cesena - Atalanta 0:1, Roma - Bologna 1:1, Lecce - Inter 1:0, Chievo - Lazio 0:3, Genoa - Napoli 3:2, Palermo - Novara 2:0, Milan - Cagliari (nedjelja, 20.45)

LJESTVICA: Juventus (44), Milan (40 - utakmica manje), Udinese (38), Lazio (36), Inter (35)...

Igor Budan - dva pogotka za Palermo protiv Novare
Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.