Talijanski savez najavio mogućnost da će se Serie A igrati u srpnju

Četvrtak, 19. ožujka 2020. 12:03 Napisao/la  SC

Sport i nogomet predstavljaju tračak nade da se možemo vratiti u normalu, kaže predsjednik talijanskog saveza Gabriele Gravina.

Talijanski savez najavio mogućnost da će se Serie A igrati u srpnju

HNS je donio odluku da se nacionalna natjecanja (prva, druga, treća liga) moraju završiti do 28. lipnja, što je teško ostvarivo s obzirom da pandemija koronavirusa nije dosegnula vrhunac.

Treba naglasiti da je odluka donešena na temelju preporuke UEFA-e koju talijanski savez (FIGC) razmatra samo kao naputak:

- Počeli smo sastavljti kalendar prema kojemu se sezona nastavlja od 3. svibnja do 30. lipnja. To bi vjerojatno moglo značiti da ćemo igrati nekoliko dana u srpnju, pa smo već zatražili dopuštenje od vlasti u našoj zemlji zajedno s UEFA-om i FIFA-om. Nikada nisam ni razmišljao prekinuti sezonu, jer bi to oduzelo nadu navijačima i poslalo negativnu poruku. Pažljivo pratim sportsku, ekonomsku i društvenu dinamiku s osjećajem optimizma. Sport i nogomet predstavljaju tračak nade da se možemo vratiti u normalu, kaže predsjednik saveza Gabriele Gravina.

Italija je žarište pandemije koronavirusa, teško je očekivati da bi se do početka svibnja situacija u Italiji mogla staviti pod kontrolu.

- Moramo završiti sezonu! Napokon, postoji mogućnost gubitka 700 milijuna eura ako se Serie A ne završi. Idealan rok za završetak sezone je 30. lipnja, u suprotnom bismo mogli poduzeti izvanredne mjere i igrati do 30. srpnja, tvrdi Gravina.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.