Gianluigi Buffon u subotu igra svoju posljednju utakmicu za Juventus, oproštaj nakon 17 godina

Četvrtak, 17. svibnja 2018. 13:00 Napisao/la  SC
Gianluigi Buffon (Juventus)
Gianluigi Buffon (Juventus)

Gianluigi Buffon, legenda svjetskog nogometa, u 40. godini i nakon 17 i pol godina u Juventusu, objavio je da napušta klub čiji je simbol.

Prestanak igranja za najbolji talijanski klub obznanio je na konferenciji za medije u društvu Juventusovog predsjednika Andree Agnellija.

Gigi Buffon je s Juventusom osvojio devet scudetta, jedan naslov u Serie B, četiri kupa i ima 655 nastupa za klub.

Rekorder je i po broju minuta odigranih u Serie A, na terenu je proveo 41956. minuta.

- Jako sam uzbuđen, ali do ove odluke i ovog dana dolazim sretan i ispunjen. Bilo je to fantastično i predivno putovanje s ljudima koji me vole. Zato sam se uvijek trudio dati sve od sebe. Ove subote igram zadnju utakmicu za Juventus. Ponosan sam što sam došao ovako daleko i što iza sebe imam utakmice s kojima se možemo ponositi i ja i Juventus. Do prije par dana bio sam siguran da ću nakon subote prestati igrat. Ali, u međuvremenu sam dobio par primamljivih ponuda. Predsjednik Agnelli dao mi je također atraktivne ponude što se tiče funkcija van terena. Idućeg tjedna, nakon što par dana promislim u miru, donijeti ću konačnu odluku prateći instinkt, rekao je Buffon.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.