GASPERINI Ivan Jurić bio je moj igrač i suradnik, postoje sličnosti između nas dvojice

Subota, 18. srpnja 2020. 09:36 Napisao/la  SC

Mislim da su postali otkriće ove sezone zbog stila igre koji su razvili, kaže Gasperini o igri Verone uoči današnje utakmice

Gasperini i Jurić
Gasperini i Jurić

Poznato je da Ivan Jurić najviše cijeni Giana Piera Gasperinija, hrvatski stručnjak biranim riječima govorio je o Gasperiniju davno prije nego što je Atalanta postala svjetski nogometni hit.

Sada je svima jasno što je Jurić prepoznao u Gasperiniju:

- Postoje sličnosti između nas dvojice u shvaćanju igre, Jurić je bio moj igrač, ali i moj suradnik. Proveli smo zajedno dio života, puno smo toga dijelili u životu od Crotonea do Genove. Jurić je dostigao visoku razinu, osvojio je povijesno prvenstvo u Crotoneu. Ponovio je uspjeh ove sezone s Veronom nakon što je imao rupu u karijeri s Genovom, ali tamo nije bilo lako. Žao mi je zbog toga. Zajedno ćemo se fotografirati prije utakmice, kazao je Gasperini o Juriću.

Ugodno je Juriću slušati komplimente najboljega talijanskog trenera iako uoči današnje utakmice protiv Atalante nikome u Veroni nije ugodno.

 U goste dolazi najefikasnija momčad lige koja nakon prekida sezone igra daleko najbolji nogomet u Italiji:

- Verona je u utrci za sedmo mjesto, rekao bih zasluženo. Mislim da su postali otkriće ove sezone zbog stila igre koji su razvili. Danas će za nas biti teška utakmica, bit će to izvrstan test za nas, igra s intenzitetom, nešto što se ne igra često u ovom razdoblju sezone. Dva boda nedostaju nam za plasman u Ligu prvaka. Kada ostvarimo jedan cilj, pronađemo drugi. Preostalo je pet utakmica do kraja sezone, oprezan je Gasperini prije utakmice.

Jurić nije imao velikih problema u pripremi utakmice budući da Gasperinijev način igre poznaje do finesa.

Koliko će mu to danas pomoći?

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.