Gennaro Gattuso ne smije govoriti o razlozima naprasnog odlaska iz Fiorentine

Ponedjeljak, 05. srpnja 2021. 12:13 Napisao/la  SC

Mendes je moj prijatelj. Ima veliko iskustvo i daje mi savjete u karijeri. Uvijek poštujem uloge u klubu, strategija transfera ne ovisi o trenerima, kaže Gattuso

Gennaro Gattuso
Gennaro Gattuso

Gennaro Gattuso prvi put je progovorio o razlozima naprasnog odlaska iz Fiorentine, talijanski stručnjak formalno je bio trener samo 23 dana prije nego što je otišao zbog nesuglasica oko sportske politike.

Gattuso i njegov agent Jorge Mendes navodno se nisu suglasili sa strategijom transfera.

- Mendes je moj prijatelj. Ima veliko iskustvo i daje mi savjete u karijeri. Uvijek poštujem uloge u klubu, strategija transfera ne ovisi o trenerima, već o direktorima. Ambiciozan sam trener, želim jake i funkcionalne igrače u momčadi bez obzira na to tko je njihov agent, kaže Gattuso.

Fiorentina je navodno bila nezadovoljna provizijom koju je Mendes tražio za transfer Sergija Oliveire iz Porta, klub iz Firence nalazi se među klubovima Serije A koji izdvajaju najviše za provizije.

- Ne mogu razgovarati o ovome, ponavljam da je predsjednik Fiorentine Rocco Commisso osoba kakvu nikad nisam upoznao, rekao je Gattuso.

Commisso je otkrio da Gattuso i Fiorentina ne smiju detaljno objasniti zbog čega su raskinuli ugovor nakon sam 23 dana zbog klauzule o povjerljivosti, koju su obje strane potpisale.

 Gattuso je dvaput tijekom kratke trenerske karijere igrao na Rujevici, kao trener Milana i Napolija.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.