Gabriele Gravina zanimljivo govorio o Lucianu Spallettiju i Robertu Maciniju

Srijeda, 23. kolovoza 2023. 14:47 Napisao/la  SC
Mancini i Gravina
Mancini i Gravina

Predsjednik talijanskog saveza (FIGC) Gabriele Gravina komentirao je odnos Luciana Spallettija i Aurelija De Laurentis, bivši trener Napolija ima klauzulu u ugovoru koja je postala pravni problem otkada je postao novi izbornik:

- Nisam ni znao za to u početku. Saznao sam iz novina. Odvjetnici su mi rekli da možemo razgovarati s njim, ostalo je stvar između Luciana i njegovog bivšeg kluba. Situacija je bila jasna od samog početka. Luciano mi je odmah rekao da je klauzula problem između njega i Napolija, FIGC nikada nije razmišljao o tome, rekao je Gravina.

Spalletti mora platit 3 mil. eura odštete prema tvrdnjama vlasnika Napolija:

- Razgovarao sam s Aurelijom, ali nisam očekivao ništa od toga razgovora. Postoji nešto što me iznenadilo, puno mržnje i licemjerja od strane nekih kritičara, ali to je dio igre. Čitao sam i o drugim trenerima koji nisu bili u našim planovima. Odmah sam nazvao Spallettija, drugi kandidat je bio Antonio Conte, koji se ne može smatrati drugim izborom i to je kraj priče, kaže Gravina.

Gravina je nezadovoljan ponašanjem i tvrdnjama bivšega izbornika Roberta Macinija, koji je rekao da je otišao zato jer se Gravina počeo miješati u sastav njegova stožera:

- Roberto mi nikada nije rekao da želi otići, došlo je niotkuda. Za ostavku sam prvi put čuo od njegove supruge Silvije Fortini, koja mu je ujedno i odvjetnica, dan prije nego što smo dobili ovjereni e-mail. S obzirom na naš odnos, bilo bi mi draže da me Mancini obavijestio gledajući me u oči. Primio sam poruku 8. kolovoza od njegova odvjetnika u kojoj je izrazio nelagodu u vezi s oslobađajućom klauzulom koja će se aktivirati ako se ne kvalificiramo za Euro, ništa drugo. Još uvijek se pitam kako je Mancini mogao reći neke stvari. I čak se pitam je li on to stvarno rekao, jer je to suprotno svemu što se zapravo dogodilo. Silvia, Roberto i ja znamo što se stvarno dogodilo. Što se tiče stožera, samo je Evani otišao jer nije prihvatio novu ulogu. Govorimo o osobi koja je u savezu radila prije Roberta. Ostali su ostali. Ne želim otvarati polemiku, ali njegove su tvrdnje bile neugodne, neprimjerene i uvredljive. Nadam se da će promijeniti stav. Kažem vam, nazovite ga jer ne mogu vjerovati što je rekao. Imali smo prijateljski i profesionalan odnos, nikad mu nisam stao na prste, nikad nisam predlagao igrača, nikada nisam pitao tko će igrati. Nisam zaslužio ovakav tretman, kazao je Gravina.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.