Financijska policija upala u prostorije Juventusa, klub se sumnjiči za 42 transfera

Subota, 27. studenog 2021. 09:35 Napisao/la  SC

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli, potpredsjednik Pavel Nedved i bivši sportski direktor Fabio Paratici osumnjičeni za lažiranje poslovnih knjiga

Paratici, Nedved i Agnelli
Paratici, Nedved i Agnelli

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli, potpredsjednik Pavel Nedved i bivši sportski direktor Fabio Paratici, koji radi u Tottenhamu, sumnjiče se zbog lažiranja poslovnih knjiga!

Financijska policija upala je u prostorije Juventusa i počela češljati poslovne knjige, prema talijanskim medijima sumnjiva kapitalna dobit iznosi oko 50 mil. eura, istražuje se razdoblje od 2018. do 2021. godine.

Poseban fokus je razmjena Miralema Pjanića i Arthura Mela 2020. godine između Juventusa i Barcelone.

Dolazak Financijske policije u Juventus nije iznenađenje za one koji bolje prate zbivanja u talijanskom nogometu.

New York Times prije nekoliko dana objavio je vijest da su talijanske institucije počele istragu transfera Victora Osimhena!

Vlasnika Napolija Aurelija De Laurentiisa također se sumnjiči za lažiranje poslovnih knjiga.

Napoli je platio 71,25 mil eura Lilleu za Osimhena, u suprotnom smjeru za 20,1 mil. eura otišla su četvorica relativno nepoznatih igrača od kojih je samo 36-godišnji vratar Orestis Karnezis nastupio za Lille.

Ostala trojica vratila su se u Italiju, dvojica igraju za nižerazredne klubove, jedan igra poluprofesionalno.

Jasno je da je cijena četvorice nizerazrednih igrača fiktivna, problem je da je  teško dokazati koliko vrijede igrače.

U listopadu su u Italiji počele istrage 62 transfera u zadnje dvije godine, od toga je 42 transfera odradio Juventus, većinom je riječ o transferima manje poznatih i mladih igrača kojima je najteže procijeniti vrijednost.

Javna je tajna da su fiktivni iznosi transfera postali praksa na mutnom nogometnom tržištu vrijednom oko 7 milijardi eura.



 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.