MENADŽERSKE PROVIZIJE

Juventus plaća daleko najviše

Utorak, 11. travnja 2023. 10:42 Napisao/la  SC

FIGC objavio iznose provizija u Serie A

Juventus plaća daleko najviše

Talijanski savez (FIGC) objavio je podatke prema kojima su od 2015. godine do danas menadžeri ostvariti 7 posto ukupnih klupskih prihoda klubova Serie A.

Otkako je FIGC počeo objavljivati podatke o menadžerskim provizijama, klubovi Serie A izdvojili su 1,29 milijardi eura za posredovanje u transferima od čega je čak 21,1 posto platio Juventus.

U 2022. godini menadžerima je ukupno isplaćeno više od 205 mil. eura što je 18 posto više u odnosu na iznos od 173 mil. eura plaćenih tijekom 2021. godine.

Prethodni najveći ukupni iznos dosegnuo je 193 milijuna eura 2016. godine.

Juventus je 2022. godine plaćao menadžere više od dvostruko više nego bilo koji drugi klub u ligi, torinski klub platio je 51 milijuna eura za provizije tijekom dva prijelazna roka prošle godine.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.