FABIO CAPELLO

Amerikanci nemaju poštovanja

Utorak, 16. siječnja 2024. 16:20 Napisao/la  SC

Poznati trener prozvao vlasnike Rome i Milana

Fabio Capello
Fabio Capello

Fabio Capello prozvao je Amerikance kako vode Romu i Milana, bivši trener Rome i Milana smatra da vlasnici oba kluba ne razumiju odnose u nogometu:

- Čini se da ovi američki vlasnici imaju čudan način rješavanja stvari, bez poštovanja prema onima koji rade za njih. Oni nemaju poštovanja, vidjeli smo kako je Maldini otpušten telefonskim pozivom, a sada su isto učinili s Mourinhom, koji je bio već u kampu kada mu je rečeno da više nije trener. Oni su vlasnici, oni odlučuju, ali ja vjerujem u nešto više, u osjećaj poštovanja prema onima koji rade s vama. Trebali su se oprostiti na drugačiji način, a ne hladnom izjavom ili hladnim pozivom, kaže Capello.

- Nisam očekivao ovakvu odluku Rome, pogotovo na ovaj način. Bilo je jasno da nisu na istoj strani. Mourinho je imao neke zahtjeve, ali nije dobio odgovore, a to je već bio signal da stvari ne funkcioniraju. Osjećam da se prema Mourinhu postupalo kao prema nekome tko nikada nije trenirao momčad, na vrlo nedoličan način prema treneru koji je dao puno svjetskom nogometu, ne samo europskom. Takav stav je neuvjerljiv i ne prihvaćam ga, rekao je Capello.

- Nešto slično mi se dogodilo kada sam bio u Rusiji. Putovao sam u zračnu luku nakon što sam izgubio utakmicu protiv Austrije, nazvali su me da mi kažu da je gotovo, prisjetio se Capello.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.