Državna televizija snimila prilog o financijskim problemima Intera

Ponedjeljak, 16. kolovoza 2021. 18:45 Napisao/la  SC
Državna televizija snimila prilog o financijskim problemima Intera

Financijski problemi aktualnog talijanskog prvaka postali su javni interes, državna televizija (RAI3) najavila je prilog o Interu.

Uoči emitiranja priloga talijanski mediji prenose glavne stavke iz poslovnih knjiga Intera.

Inter je u većinskom vlasništvu kineskoga Suninga, koji u sljedećih 36 mjeseci mora vratiti 340 mil. eura, njegov ukupni dug iznosi 700 mil. eura.

Toliki je iznos Suning posudio da bi prošle sezone postao talijanski prvak, dugovi sada dolaze na naplatu.

Prema rokovima prvi se treba naplatiti investicijski fond Oaktree, koji je vlasnicima Intera posudio 275 mil. eura, dug će s kamatama u tri godine dosegnuti iznos 340 mil. eura.

Vlasnici kluba počeli su rasprodaju najskupljih igrača, za sada su prodana dvojica (Lukaku/115, Hakimi/70) za ukupno 185 mil. eura.

S obzirom na dugove, jasno je da se rasprodaja nastavlja.

Inače, fond BC Partners ponudio je Suningu prošle sezone 700 mil. eura za kupovinu Intera, ponuda je odbijena, jer su Kinezi bili uvjereni da će zaživjeti Superliga.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.