Diego Maradona s dresom Kalidoua Koulibalyja osudio rasizam u nogometu

Nedjelja, 30. prosinca 2018. 19:21 Napisao/la  SC
Diego Maradona s dresom Kalidoua Koulibalyja osudio rasizam u  nogometu

Diego Armando Maradona iskazao je solidarnost s igračem Napolija Kalidoum Koulibalyjem kojega su tzv. navijači Intera rasistički vrijeđali.

Legendardni Argentinac kojega mnogi smatraju najboljim nogometašem svih vremena, najbolji nogomet u životu igrao je u dresu Napolija.

- Sedam godina igrao sam za Napoli, bio sam meta rasističkih uvreda pojedinih grupa. Sjećam se i transparenata: Dobrodošao u Italiju! Sada se još više osjećam kao Napolitanac i želim dati podršku Koulibalyju. Nadam se da će ovaj incident biti prekretnica i da će eliminirati rasizam iz nogometa, napisao je Maradona na Instagramu ispod fotografije s Koulibalyjevim dresom.

Treba reći da se u Italiji vodi borba protiv tzv. teritorijalne diskriminacije, Juventus je nedavno kažnjen zbog toga što su njegovi navijači vrijeđali Napolitance.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.