KINESKI DERBI U MILANU

Milan izjednačio u 97. minuti

Subota, 15. travnja 2017. 14:26 Napisao/la  SC

Utakmica 32. kola: Inter - Milan 2:2. Perišić asistent Icardiju za drugi Interov pogodak

Nogometaši Intera i Milana podijelili su bodove. Završilo je 2:2 nakon što je Milan izjednačio pogotkom Zapate u 97. minuti.

Prvi je to gradski derbi vječnih rivala nakon što su oba velikana završila u rukama azijskih vlasnika te je to i razlog za rani termin utakmice, kako bi navijači na Dalekom istoku mogli pratiti derbi.

Derby della Madonnina, ili kako ga sada zovu Derby Made in China počeo je spektakularnim navijačkim koreografijama sa obje strane.

Bacca je već u 2. minuti mogao dovesti Milan u vodstvo da je bolje iskoristio odbijenu loptu koja je došla do njega, no poslao ju je malo iznad prečke.

Handanovič je u 14. minuti sačuvao mrežu Intera nakon pokušaja Sose sa ruba kaznenog prostora.

Deulofeu je u istoj minuti prošao kroz domaću obranu, ali pogodio je stativu te se lopta odbila van gola. Isti igrač ponovno je pokušao prevariti Handanoviča u 34. minuti, no vratar Intera je pravodobno istrčao s gola i zaustavio pokušaj.

Iako su rossoneri bili bolja momčadu prvih pola sata igre, Inter je poveo u 36. minuti, Gagliardini je u šesnaestercu pronašao Candrevu koji pogađa mrežu uz lijevu stativu za 1:0.

Osam minuta kasnije na semaforu je već stajalo 2:0. Asistent je bio Ivan Perišić, a strijelac Mauro Icardi.

U 56. minuti Perišićev pokušaj bio je preslab da bi zadao probleme vrataru Donnarummi.

Handanovič je ponovno bio na visini zadatka kada je u 66. minuti sjajnom obranom zaustavio pokušaj Deulofeua koji je nakon solo akcije uputio precizan udarac sa ruba kaznenog prostora prema donjem desnom kutu.   

Milan je smanjio u 83. minuti. Romagnoli je sjajno zabio u donji desni kut nakon preciznog dodavanja Suse.

Izjednačio je Milan u 97. minuti zahvaljujući Zapati koji je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i dočekao jednu odbijenu loptu te ju zakucao pod prečku za konačnih 2:2.

Od prve minute na terenu je bio Ivan Perišić u dresu Intera, dok je Marcelo Brozović čekao priliku s klupe, a Marija Pašalića nije bilo u kadru Milana zbog žutih kartona.

Perišić je zamjenjen u 68. minuti. Umjesto njega je u igru ušao Eder. Hrvatski igrač igru je napustio zbog problema sa koljenom.

INTER: Handanovič, D'Ambrosio, Medel, Miranda, Nagatomo, Gagliardini, Kondogbia, Candreva (90+1 Biabiany), Mario (80 Murillo), Perišić (68 Eder), Icardi

MILAN: Donnarumma, Calabria (81 Ocampos), Zapata, Romagnoli, De Sciglio, Kucka (57 Locatelli), Sosa, Fernandez, Suso, Bacca, Deulofeu

Utakmica 32. kola: Inter - Milan 2:2 (Candreva 36, Icardi 44/ Romagnoli 83, Zapata 90+7)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.