×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

De Rossi potpisao novi petogodišnji ugovor s Romom

Ponedjeljak, 06. veljače 2012. 14:33 Napisao/la 

Daniele De Rossi produžio je ugovor s Romom, nakon nekoliko tjedana špekulacija o njegovom odlasku. Ugovor je potpisan na pet godina, na iznos od 5,5 milijuna eura godišnje.

Produktivan vikend ostavljaju iza sebe u Romi. Prvo je "Vučica" demonstrirala silu pregazivši Inter s 4:0, a onda je iz kluba stigla obavijest kako je Daniele De Rossi produžio ugovor! Mnogi će dodati - konačno. Jer, zamjenik kapetana Francesca Tottija dugo je bio predmetom brojnih rasprava i špekulacijama o napuštanju Rome. Spominjalo se kako ga Jose Mourinho žarko želi u Real Madridu i kako se takav potez ne odbija... Međutim, De Rossi ipak ostaje.

Potpisao je novi ugovor, koji je na snazi do 2017. godine, a De Rossiju jamči zaradu od 5.5 milijuna eura po godini! Uz brojne bonuse, prema kojima bi, ovisno o broju nastupa i uspjesima kluba, De Rossi mogao zarađivati enormnih 10 milijuna eura po sezoni. Barem tako tvrdi direktor Rome, Franco Baldini.

- Da, Daniele je za nas kapitalna vrijednost, igračka i ljudska, stoga smo mu ponudili ovakav ugovor, jer smatramo da on to zaslužuje. Nema nikakve klauzule vezane uz odštetu. Jasno vam je da ga namjeravamo ovdje zadržati - doživotno. - rekao je Baldini.

Sam De Rossi je posljednjih tjedana uglavnom šutio, a u ponedjeljak se oglasio na službenoj konferenciji za novinare.

- Ova je odluka donesena srcem, jer Romu volim više od svega. Ali, razum je također odigrao veliku ulogu, pritom ne govorim o novcima. Važan je, presudan zapravo, projekt velike Rome koji se počeo graditi i u koji vjerujem. Također, vrlo važnu ulogu je odigrao i naš trener, Luis Enrique, s kojim obožavam raditi. Razgovarao sam i s našim kapetanom Tottijem. Odluku je, naravno, prepustio meni, ali on je živi dokaz kako čovjek može biti presretan i uživati u ovom velikom klubu. - poručio je De Rossi.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.