DAMIANO TOMMASI Tko će preuzeti odgovornost ako je nemoguće igrati bez rizika?

Srijeda, 06. svibnja 2020. 11:34 Napisao/la  SC
Damiano Tommasi
Damiano Tommasi

U većini država nogometaši su postali najugroženija skupina sportaša tijekom pandemije koronavirusa.

Klubovi u najbogatijim ligama forsiraju nastavak sezone da bi smanjili velike gubitke, igrače nitko ništa ne pita.

Nastavak sezone u Italiji neće se dogoditi tako brzo kao što mnogi najavljuju, predsjednik udruge igrača Damiano Tommasi upozorava da igrači nemaju jasan medicinski protokol ni za zajedničke treninge, a kamo li za utakmice:

- Trenutno nedostaju elementi, nemamo garancije, ni datume oko kojih ćemo raspravljati. Tko će preuzeti odgovornost za nastavak sezone ako je nemoguće igrati bez ikakvog rizika? Hoće li to učiniti igrač, klub, Vlada...? Velika većina igrača ponovo je počela trenirati, ali to je bila dobrovoljna odluka. Bili bi slobodni kao građani trčati u parku ili na igralištu, pa su se odlučili za ovo drugo. Kako vrijeme prolazi, sve ćemo više biti ograničeni dok čekamo odluku. Sadašnji protokol odnosi se na pojedinačne treninge, ne odnosi se na utakmice, na putovanja... Radimo na protokolu koji će nam omogućiti da započnemo normalno trenirati od 18. svibnja, kazao je Tommasi.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.