Cristiano Ronaldo srušio rekord, Pele čestitao novom kralju strijelaca

Ponedjeljak, 15. ožujka 2021. 10:12 Napisao/la  SC
Ronaldo i Pele
Ronaldo i Pele

Cristiano Ronaldo na žestoke kritike odgovorio je novi rekordom!

Ronaldo je protiv Cagliarija ostvario hat-trick čime je na najbolji način odgovorio kritičarima nakon ispadanja Juventusa iz Lige prvaka, portugalski napadač službeno je postao najveći strijelac u povijesti nogometa s trenutačno 770 pogodaka.

Pele je postigao 757 golova u karijeri, ali je Ronaldo priznao još njegovih 9 pogodaka koje je postigao za državu Sao Paolo i jedan pogodak koji je postigao za vojni tim.

- Moje vječno i bezuvjetno divljenje gospodinu Edsonu Arantesu do Nascimentu, kao i poštovanje koje gajim prema nogometu sredinom 20. stoljeća, natjeralo me je da uzmem u obzir njegov rezultat od 767 golova... Svijet se od tada promijenio, promijenio se i nogomet, ali to ne znači da povijest možemo samo izbrisati u skladu s našim interesima, napisao je između ostalog Ronaldo na Instagramu.

- Čestitam vam na obaranju mog rekorda u postignutim golovima na službenim utakmicama. Jedino mi je žao što vas danas ne mogu zagrliti. Ali ovu fotografiju ostavljam u vašu čast, s velikom naklonošću, kao simbol prijateljstva koje postoji mnogo godina, čestitao je Pele na Instagramu.

Prema nekim stastičarima, ispred Ronalda na vječnoj listi još je samo Josef Bican.

Austrijanac češkog porijekla navodno je postigao 805 golova, ali prema vrlo diskutabilnim kriterijima s obzirom da je igrao od 1928. do 1955. godine, kada je profesionalni nogomet bio u povojima.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.