Antonio Conte suspendiran na deset mjeseci, Lecce i Grosseto izbačeni u Legu Pro

Petak, 10. kolovoza 2012. 14:05 Napisao/la  SC

Conte je, navodno, za vrijeme dok je bio trener Siene u sezoni 2010./2011. znao da će dvije utakmice talijanske Serije B biti namještene

Trener Juventusa Antonio Conte kažnjen je od strane Disciplinske komisije nogometnog saveza Italije s desetomjesečnom suspenzijom zbog saznanja oko namještanja rezultata.

Conte je navodno za vrijeme dok je bio trener Siene u sezoni 2010./2011. znao da će dvije utakmice talijanske Serije B biti namještene. No, kako nije izravno sudjelovao u prijevari, Conte je prošao "samo" s desetomjesečnom suspenzijom.

Izgledalo je kako će tri mjeseca suspenzije i 200 tisuća eura biti dovoljna kazna za Contea, ukoliko prizna svoju krivnju, no disciplinska komisija odbila je tu nagodbu, te žestoko kaznila talijanskog stručnjaka nakon saslušanja.

Conte neće smjeti voditi Juventus u službenim utakmicama do lipnja 2013. godine, ali će zato moći voditi treninge. Pomoćnom treneru "stare dame", Angelu Alessiju, sud je dodijelio osam mjeseci suspenzije.

Od ostalih presuda, Lecce i Grosseto su iz Serije B izbačeni u Legu Pro (treća liga). Lecce je uz to kažnjen i s 30 tisuća eura, te oduzimanjem šest bodova na početku nove sezone, dok će Grossetu biti oduzeta "samo" tri boda.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.