Ciro Immobile dobio Zlatnu kopačku, Cristiano Ronaldo ne igra protiv Rome

Subota, 01. kolovoza 2020. 14:51 Napisao/la  SC
Ciro Immobile (Lazio)
Ciro Immobile (Lazio)

Ciro Immobile službeno je dobio Zlatnu kopačku 2020. godine, kada je trener Juventusa Maurizio Sarri izostavio Cristiana Ronalda iz rostera za utakmicu protiv Rome.

Iako je Ronaldo u zadnjem kolu morao na tragu Antonija Čolaka postići čak četiri pogotka da bi uopće dostigao Immobilea na vrhu ljestvice strijelaca, Immobile je s 35 pogodaka postao najbolji strijelac Serije A budući da Ronaldo neće igrati u zadnjem kolu.

Immobile je postigao jedan pogodak više od Roberta Lewandowskog (Bayern) i time postao najbolji strijelac europskih liga.

Napadač Lazija treći je talijanski napadač sa Zlatnom kopačkom, prije njega najbolji strijelci na kontinentu bili su Francesco Totti (Roma, 2006/07, 26) i Luca Toni (Fiorentina, 2005/06, 31).

Immobile još igra utakmicu protiv Napolija u kojoj može postati apsolutni rekorder Serije A ako postigne više golova od Gonzala Higuaina, koji je upravo u dresu Napolija postigao 36 pogodaka.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.