Cesare Maldini preminuo u 85. godini, u nezaborav otišao velikan talijanskog nogometa

Nedjelja, 03. travnja 2016. 12:24 Napisao/la  SC

 Najdublji trag ostavio je kao izbornik U-21 talijanske reprezentacije, u mandatu od deset godina triput je uzastopno osvojio naslove europskog prvaka


Cesare Maldini je preminuo u svome domu u 85. godini u noći sa subote na nedjelju, kratko je obavijestila obitelj tog talijanskog nogometnog velikana.

Maldini je svojedobno bio vrhunski branič Milana čak 12 sezona (1954. - 1966.). Karijeru je počeo u Triestini, igrao je za Torino, ali je uvijek bio vezan za Milan. Ljubav prema klubu usadio je sinu Paolu, jednom od najboljih lijevih braniča talijanskog nogometa svih vremena.

Cesare je ostvario uspješnu trenersku karijeru, dvaput je vodio Milan, jednom Foggiju, Ternanu, Parmu. Najdublji trag ostavio je kao izbornik U-21 talijanske reprezentacije. U mandatu od deset godina triput je uzastopno osvojio naslove europskog prvaka.

Radio je kao pomoćnik izbornika A-reprezentacije Enza Bearzota, kada je Italija postala svjetski prvak 1982. godine u Španjolskoj. Samostalno je A-reprezentaciju vodio od 1996. do nastupa na SP-u 1998. u Francuskoj.

Trenersku karijeru okončao je kao izbornik Paragvaja 2002. godine.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.