Cecchi Gori: Vlahović nije Baggio kojega je prodala obitelj Pontello!

Srijeda, 02. ožujka 2022. 15:20 Napisao/la  SC
Cecchi Gori: Vlahović nije Baggio kojega je prodala obitelj Pontello!

 Firenca je na nogama, ali ne zbog utakmice Fiorentine i Juventusa u kupu nego zbog toga što Dušan Vlahović prvi put dolazi kao igrač Juventusa.

Povijest zategnutih odnosa dvaju klubova pamti transfere koji su ozlojadili navijače Fioretine, na pvom mjestu je transfer Roberta Baggija, jednog od najboljih talijanskh igrača svih vremena:

Bivši predsjednik Fiorentine Vittorio Cecchi Gori objašnjava razliku između Dušana Vlahovića i Roberta Baggia.

Cecchi Gorijev otac Mario kupio je Fiorentinu 1990. godine, neposredno nakon kontroverznog prelaska Roberta Baggia u Juventus.

- Baggija je prodala obitelj Pontello! Održavao je jaku vezu s Firencom. Jednom smo zajedno večerali i on mi je rekao: "Kako da idem u Juventus?". Na kraju je dobro prošao. Njegov odnos s navijačima Fiorentine nije se urušio zbog šala koji je uzeo po povratku u Firencu kao igrač Juventusa. Vlahović nije Baggio, koji nije želio otići, kaže Gori.

Baggio je promašio kazneni udarac za Juventus nakon što se vratio u Artemio Franchi 6. travnja 1991. godine, uzeo je šal Fiorentine koji mu je bačen s tribine nakon što je isključen.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.