Capello zatrpao Ibrahimovića video-zapisima utakmica Marca van Bastena

Nedjelja, 23. siječnja 2022. 15:14 Napisao/la  SC
Capello i Ibrahimović
Capello i Ibrahimović

 Fabio Capello vodio je Zlatana Ibrahimovića u Juventusu od 2004. do 2006. godine, tada 23-godišnji napadač stigao je iz Ajaxa željan afirmacije na velikoj sceni:

Capello je Šveđanina zatrpao video-zapisima utakmica Marca van Bastena kako bi ga naučio o kretanju:

- Juve je potaknuo njegov osjećaj kompetetivnosti. Da nije bilo Calciopolija, on i ja bismo ostali u Juventusu. Danas je Ibrahimović igrač-menadžer. Nije fizički više isti sportaš kao prije, ali donosi dragocjeno iskustvo, kazao je Capello.

Obojica su otišli iz Torina kada je 2006. godine izbila afera Calciopoli, Juventus je izbačen u Seriju B prvi i do sada jedini put u klupskoj povijesti.

Tadašnji čelnik Juventusa Luciano Moggi kažnjen je zbog korupcije nakon što su objavljene snimke njegovih razgovora s mnogim tadašnjim akterima u talijanskom nogometu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.