×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Bologna pregazila Inter na San Siru, Napoli slavio u Firenzi

Petak, 17. veljače 2012. 22:37 Napisao/la 

Katastrofalna serija Intera nastavljena je domaćim porazom od Bologne, koja je na San Siru slavila s 3:0. Napoli je u gostima svladao Fiorentinu s 3:0.

Agonija Intera dosegla je vrhunac. Krešendo utapanja u vlastitim zabludama, promašajima i nemoći stigao je za "nerazzurre" na San Siru, gdje ih je u susretu 24.kola  pomela Bologna s čistih - 3:0! Iako rezultat zvuči pomalo nerealno, gosti su apsolutno zaslužili pobjedu. I dok je Claudio Ranieri, trener Intera, u tjednu razloge tame tražio uglavnom u sucima, lamentiravši "mi smo momčad koja je najviše oštećena", stvarnost mu je uzvratila pristojnom šamarčinom. Bologna nije slavila protiv Intera u Milanu još od svibnja 1999., ali je u petak navečer sve naplatila...

Glavni "frajer" u slavlju gostiju bio je Marco Di Vaio. Napadač koji vrataru "nerazzurra" Juliu Cesaru do ove utakmice nikada nije zabio pogodak, ovog puta je utrpao dva za manje od šezdeset sekundi! Prvo je u 37. minuti iskoristio asistenciju Pereza i "povaljao" obranu domaćina, a potom rutinirano zabio za vodstvo od 1:0. Niti minutu kasnije iskoristio je katastrofalnu grešku Ranocchije i još jednom poentirao za 2:0. Potpuni potop Intera verificirao je Acquafresca koji je protutnjao kroz četvoricu (!) braniča domaćih i još jednom probušio Cesara za 3:0.

Patetični Ranieri, koji se putem medija obračunava s trenerom Juventusa Antoniom Conteom, morat će potražiti ogledalo. Uostalom, Inter u posljednjih pet kola ima četiri poraza i jedan, jedini, mršav remi. Kriza igre, rezultata, identiteta, samopuzdanja... Kriza, zapravo, svega. A u srijedu Inter čeka sudar osmine finala Lige prvaka s Olympiqueom iz Marseilla. Šanse? Ako ovako nastave šanse ne postoje, jer u momčadi "nerazzurra" je apsolutni nered. Do nedavno su maštali o povratku u borbu za "Scudetto", a sad će morati biti sretni ako ulove bilo kakav vlak za Europu iduće sezone. Jer, trenutno su na šestoj poziciji, koja ne vodi - nigdje. Navijači su na rubu živaca, nastavlja se festival vrijeđanja dojučerašnjih ljubimaca. Ranieri? Ako navijači zazivaju Josea Mourinha, a Massimo Moratti, vlasnik Intera, u 25. minuti drugog dijela napusti San Siro, onda je sve jasno. Ranieri će, možda, ostati u Interu, ali samo zato jer ovako "uneređenu" momčad - nitko ne želi preuzeti!

U petak navečer susret 24. kola odigrali su Fiorentina i Napoli, jer Napolitanci u utorak igraju sudar Lige prvaka s Chelseajem. I nakon Firenze, jasno je da se momčad Waltera Mazzarrija vratila u život. S čistih 3:0 pomeli su "Viole". Fiorentina niti jednog trenutka nije napravila ništa što bi sugeriralo bilo kakvu najavu opasnosti za Napoli. "El Matador", Urugvajac Edinson Cavani s dva je pogotka otvorio put prema pobjedi gostiju. Oba puta asistirao mu je vrhunski Slovak Marek Hamsik, a Cavaniu je u 3., odnosno 54. minuti ostalo da rutinski okonča posao i svlada vratara Fiorentine Boruca. Urugvajac je do sada (tri sezone je u Serie A) zabio 41 pogodak u Serie A, u dresovima Palerma i Napolia...

Konačan rezultat postavio je Argentinac Lavezzi, koji je u 90. nakon pedeset metara sprinta lucidno zabio za 3:0. Napoli je ovom pobjedom preskočio upravo Inter i zauzeo peto mjesto, posljednje koje vodi u Europu. Analizirajući trenutnu formu Napolija, odnosno Chelseaja, mnogi su skloni predviđanjima kako će Talijani izbaciti posljednjeg predstavnika Otoka u najcjenjenijem nogometnom natjecanju. Istina, Napoli izgleda sve bolje, nakon razdoblja traženja, opet imaju moć.

SERIE A, 24. KOLO: Inter - Bologna 0:3 (Di Vaio 37', 38', Acquafresca 85'), Fiorentina - Napoli 0:3 (Cavani 3', 54', Lavezzi 90')

SUBOTA: Juventus - Catania (20.45), NEDJELJA: Lecce - Siena (12.30), Novara - Atalanta, Genoa - Chievo, Cesena - Milan, Roma - Parma (15.00), Udinese - Cagliari, Palermo - Lazio (20.45)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.