Banana za Bakayoka: Počast rasizma kola talijanskim nogometom!

Nedjelja, 21. travnja 2019. 14:02 Napisao/la  SC
Kessie i Bakayoko nesportski slavili pobjedu protiv Lazija
Kessie i Bakayoko nesportski slavili pobjedu protiv Lazija

 Pošast rasizma kola talijanskim nogometom.

Prije utakmice Intera i Rome tzv. navijači Inter pjevali su "Banana za Bakayoka!".

Uvredljiva poruka bila je namijenjena veznjaku Milana Tiemoueu Bakayoku, koji je nesportskim gestom proslavio pobjedu Milana protiv Lazija.

Bakayoko je s dresom Acerbija slavio pobjedu čime se narugao igraču Lazija, koji je prije utakmice izjavio da Lazio ima bolju momčad od Milana.

Nakon utakmice Bakayoko je mijenjao dres s Acerbijem samo zato da bi ga mogao provocirati, što je izazvalo niz negativnih reakcija.

Međutim, reakcija navijača Intera opet je prešla dopuštenu granicu.

Isti su navijači toliko rasistički vrijeđali Napolijevog stopera Kalidoua Koulibalyja da je trener Ancelotti izjavio da će povući svoju momčad terena ako se nešto slično ponovi.

Nedavno je mladi napadač Juventusa Moise Kean doživio rasističke uvrede na Sardiniji, a da nitko u talijanskom savezu i civilnom društvu nije ozbiljnije reagirao.

Talijanska država ionako ima važnijih poslova.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.