Arrigo Sacchi: Mučio sam se prve sezone, a onda je Berlusconi održao govor od 27 sekundi!

Ponedjeljak, 06. studenog 2023. 10:32 Napisao/la  SC
Arrigo Sacchi: Mučio sam se prve sezone, a onda je Berlusconi održao govor od 27 sekundi!

Milan je u subotu izgubio (0:1) od Udinesea na San Siru kojim su odjekivali zvižduci, trener Stefano Pioli prema običaju prvi je na udaru kritika.

Arrigo Sacchi stao je u obranu trenera Milana:

- Mislim li netko da je Pioli krivac? Nadam se da ne misli! Mislim da je najveća greška napravljena na startu, tu su počeli svi problemi, smatra trener jedne od najboljih momčadi Milana svih vremena.

Sacchi je kao anoniman stručnjak krajem osamdesetih postao trener Milana na početku mandata Silvija Berlusconija, vrlo brzo složio je tada najbolju momčad na svijetu predvođenu trojicom Nizozemaca: Marcom van Bastenom, Ruudom Gullitom i Frankom Rijkaardom, tada su smjela igrati najviše trojica stranaca.

Prema Sacchijevu mišljenju najveći krivac je onaj tko je slagao momčad bez Piolija:

- Kada sam stigao u Milan, bio sam gospodin Nitko, ali nisam želio arogantne, individualističke igrače ili neprofesionalce. Treneri se moraju čuti prije potpisa novih igrača! Prije potpisa s Rijkaardom, poslao sam nekoga da ga prati dva tjedna. Kada se vratio, čak sam ga pitao što jede i koje su mu navike izvan terena. Morate odabrati osobu ispred nogometaša. Pioli mora imati ovlasti potrebne za vođenje skupine igrača. Mučio sam se u svojoj prvoj sezoni u Milanu, pa je Berlusconi stigao u Milanello i rekao: Dobar dan, imam maksimalno povjerenje u Arriga! Oni koji ga slijede ostat će sljedeće godine. Tko neće, otići će. Doviđenja! Govor od 27 sekundi! Od toga trenutka krenuli smo svojim putem, snaga kluba ključna je za ostvarivanje velikih ciljeva, kazao je Sacchi.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.