Antonio Conte, trener Juventusa: Što kažete na treći naslov prvaka zaredom!?

Petak, 12. srpnja 2013. 16:05 Napisao/la  SC

To bi bio povijesni uspjeh, zar ne, kaže Conte

Trener Juventusa Antonio Conte održao je prvu press konferenciju uoči početka priprema za novu sezonu. Potvrdio je da Juventus cilja na treći uzastopni naslov prvaka i istaknuo da je klub napravio dobar posao pri dovođenju Teveza, Llorentea i Ogbonne.

 

- Prvi naslov prvaka činio se nemogućim, drugi još težim, a što kažete na treći za redom? Pa to bi bio povijesni uspjeh, zar ne?, kaže Conte za Gazzettu dello Sport.

 

Juventus se dokazao vještim u preživljavanju kriznih trenutaka u kojima se svijet nalazi. Razvija igrače iz svoje nogometne škole, uključuje ih u rad prve ekipe i s pokojom unosnom prodajom održava financijsku situaciju stabilnom. Za Teveza i Llorentea izdvojili su devet milijuna eura, što je malo s obzirom na kvalitetu obojice. Ipak, odlazak Giaccherinija bit će teško nadomjestiti.

 

- Volio bih da Cavani ostane u Napoliju, jer smo ih do sada uvijek pobjeđivali kada bi on igrao. Drago mi je što su doveli Beniteza, on je jako podcjenjen u nogometnom svijetu. Inter također ima dobroga trenera, a Milanov Balotelli može riješiti svaku utakmicu, reći će Conte o svojim konkurentima.

 

Sada kada su se Roma, Lazio i Fiorentina aktivnije uključili na tržište igrača sve sugerira da bi sljedeća sezona mogla biti dobra, što se talijanskog nogometa tiče. Daleko je to od 'zlatnih devedesetih', no Talijani vjeruju da će Serie A opet biti kao nekad.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.