Antonio Conte: Ni Kloppov Liverpool nije osvojio ništa prve četiri godine

Nedjelja, 15. studenog 2020. 12:45 Napisao/la  SC
Klopp i Conte
Klopp i Conte

Antonio Conte ne taji da stvara Inter koji će promijeniti odnose snaga u talijanskom nogometu:

- Navijači imaju pravo sanjati, ali moramo biti svjesni da je prošla sezona bila abnormalna, učinili smo nešto nevjerojatno zahvaljujući pogreškama drugih. Završili smo jedan bod iz Juventusa, koji je nakon osvajanja naslova pao u posljednjim utakmicama. Ponosniji sam što sam bio ispred Napolija, koji je bio kandidat za naslov. Sjećam se utakmice koju smo izgubili protiv Juventusa prije prekida sezone. Pokazali su da još uvijek imaju glad za uspjehom, radimo na tome da budemo na istoj razini, kaže Conte.

Talijanski stručnjak naglašava da proces stvaranja trajnih vrijednosti traje dugo:

- Nitko vam ništa ne daruje u nogometu, pa čak ni Liverpool Jurgena Kloppa nije osvojio ništa prve četiri godine. Trebalo je vremena i važnih transfera u svakoj sezoni kako bi se stvorila jedna od najboljih momčadi na svijetu. Posljednjih je godina u Italiji apsolutno dominirala jedna momčad. Kada se to dogodi, stvara se jaz između nje i ostalih momčadi. Ostali se prilagode tome da budu prvi među drugima! Kad sam došao u Inter, nisam znao ništa, ni objekte, ni okolinu, ni članove kluba, ni zdravstveni sektor. Trebalo je vremena da shvatim i da me razumiju. Sad znam sve i svakoga što je velika prednost. Mnogo se stvari promijenilo u godinu dana, ljudi koji rade u Interu podržavaju me i podnose, zajedno napredujemo, naglašava Conte.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.